Sublime Talks: invoering vaste vliegtaks

De vliegtaks die het kabinet in 2021 invoert wordt zo’n 7 euro per ticket. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Daarnaast komt er een heffing voor vervuilende en lawaaiige vliegtuigen. Eerder zei het kabinet nog te willen kiezen uit deze varianten.

Nu wordt het een combinatie van deze twee. Een vast bedrag is namelijk makkelijker voor de belastingdienst. Wij zijn benieuwd wat jij van de nieuwe vliegtaks vindt. Is die 7 euro een goed idee, of vind je dat intercontinentale vluchten veel zwaarder belast zouden moeten worden? Ga naar onze Facebookgroep en laat het ons weten.

4 reacties op “Sublime Talks: invoering vaste vliegtaks

  1. Rob van der Sluis

    Dit heeft natuurlijk geen enkele zin. Typisch VVD-gedrag. Als je iets aan het terugdringen van het vliegverkeer wil doen ( en dat heel hard nodig, zie het niet halen van de Parijsakkoorden!), dan moet je echte maatregelen nemen, dus een hoge vliegtax per kilometer en een basisbedrag. Vliegen binnen Europa moet 20x zo duur worden. Berekenen de schade , die je aan het milieu toebrengt door in de prijs van het vliegkaartje. Bovendien ben ik voorstander van het principe , hoe meer je vliegt, hoe meer je betaalt( dus een progressief tarief! )Eerste zoveel kilometers tegen bijv. 10% toeslag, de volgende zoveel kilometers 20% etc. Alleen dan zullen we echt iets bereiken en onze toekomst ( misschien) nog veilig kunnen stellen.

  2. Erik

    Misschien dichtbij vluchten juist wel zwaarder belasten om de trein te stimuleren. naar Parijs en Berlijn kan je prima met de trein en dat scheelt heel veel vliegbewegingen.

Bericht achterlaten