Sublime Talks: jongeren van nu nieuwe protestgeneratie

Er werden er 4000 verwacht. Maar uiteindelijk kwamen er volgens de politie 15 duizend jongeren opdagen bij de klimaatmars gisteren.

Dat schrijft Trouw vanochtend. De krant spreekt al van een nieuwe, internationale klimaatbeweging. Want ook in Leuven kwamen rond de 15 duizend scholieren samen, en ook in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland werd gisteren gedemonstreerd. En voor 15 maart wordt zelfs opgeroepen tot een wereldwijde actiedag; hoogleraar protestbewegingen Geert Buelens denkt dat er een grote kans is dat die oproep gehoor vindt. Ook bij de Volkskrant trouwens aandacht voor de spijbelaars: daar zien we op de voorpagina een collage van demonstranten en hun borden, met daarop teksten als ‘Ik val op mannen met een kleine ecologische voetafdruk’.

Het zou dus zomaar een nieuwe wereldwijde protestbeweging kunnen worden, of misschien zelfs een protestgeneratie. Wij zijn benieuwd of jij denkt dat dit zin heeft; gaan die jongeren de politiek ertoe bewegen om meer klimaatmaatregelen te nemen? Laat het weten via onze discussiegroep op Facebook.

Bericht achterlaten