Sublime Talks: P+F – het beste van twee werelden

Rondom de grote steden kennen we al de P+R. De overstap van automobilisten op metro, bus of tram is een groot succes. Nu denken experts dat de nieuwe variant P+F, parkeren en het laatste stuk fietsen, de parkeerproblemen in binnensteden kan oplossen. 

Gratis parkeren, voor 5 euro een fiets huren en dan snel bij het evenement zijn. In Alkmaar is dit concept afgelopen weekend voor het eerst getest tijdens het EK Wielrennen, dat lezen we in Trouw.

Het kwam moeizaam op gang maar op de laatste dag van het evenement waren alle 150 fietsen verhuurd. En dat zou een oplossing kunnen bieden voor de parkeerproblemen die veel gemeenten ervaren bij evenementen. Iedereen wil natuurlijk vlakbij parkeren maar dat is vaak onmogelijk. Door huurfietsen in te zetten groeit de actieradius naar 7,5 kilometer en dat levert veel meer parkeerruimte op. 

We zijn benieuwd of jij hier iets in ziet: zou jij op deze manier naar je werk reizen, of parkeer je toch liever gewoon voor de deur? Praat mee in onze discussiegroep, die vind je op de Facebookpagina van Sublime.

 

Bericht achterlaten