Sublime Talks: Terrassen vaker rookvrij – lekker fris, of minder vrij?

Horeca-ondernemers kiezen er vaker voor om hun terras deels of helemaal rookvrij te maken. Dat zegt anti-rookorganisatie Clean Air Nederland, die het aantal rookvrije terrassen bijhoudt.

Volgens Clean Air Nederland zijn er op dit moment ruim 100 rookvrije terrassen. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog geen 40. Een kanttekening is wel dat vooral de terrassen waar veel families komen rookvrij worden, terwijl terrassen bij uitgaansgelegenheden dat niet doen. Dat betekent dat jongeren – de groep die eigenlijk van het roken moet worden afgehouden – vaak wel nog gewoon roken op hun favoriete terras.

We zijn eigenlijk wel benieuwd hoe jij denkt over die rookvrije terrassen. Fijn om lekker in de frisse lucht te kunnen zitten zonder rook van de buurman? Of juist hinderlijk dat je zelfs op het terras niet meer van een peuk kunt genieten bij je drankje? Laat weten hoe jij over deze ontwikkeling denkt in de discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang, die vind je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten