Sublime Talks: voedsel wordt steeds duurder

De prijs van ons voedsel is het afgelopen jaar flink gestegen, bijna 4 procent. Het CBS meldt dat vandaag. De prijsstijging zou het gevolg van de verhoging van het lage BTW-tarief.

Het kabinet wilde met die maatregel consumentenprijzen zwaarder belasten, en arbeid juist minder. De Volkskrant plaatst de cijfers vanochtend in de discussie over de lasten van huishoudens. Want vooral de middeninkomens zouden nog te weinig terugzien van de bloeiende economie. Ondertussen zegt minister Carola Schouten in het AD vanochtend juist dat ons eten juist nog steeds veel te goedkoop is. Daardoor wordt het milieu te zwaar belast, voedsel wordt verspild en boeren verdienen veel te weinig, aldus de minister.

Wij zijn benieuwd hoe jij in deze discussie staat: moet voedsel goedkoper worden om lagere inkomens te ontzien, of moeten we juist meer gaan betalen om het milieu te sparen? Laat het weten via onze discussiegroep op Facebook.

Één reactie op “Sublime Talks: voedsel wordt steeds duurder

  1. Wilbert

    Gezond eten moet goedkoper worden, en ongezond eten moet duurder worden. Mensen met weinig geld kopen ongezonde dingen, omdat gezonde dingen normaliter duurder zijn. Hierdoor krijgen ze een slechtere gezondheid, waardoor ze voor de zoveelste keer naar het ziekenhuis moeten. Uiteindelijk stapelen de kosten maar op!

Bericht achterlaten