Sublime Talks: wat drink jij met dit warme weer?

Vanaf vandaag is het hitteprotocol van kracht. Het wordt een snikhete dag vandaag, met temperaturen rond de 31 graden en lokaal kan het zelfs 34 graden worden.

De komende dagen wordt het nog veel warmer. Daarom zijn er in het hele land voorzorgsmaatregelen getroffen: ProRail deelt flesjes water uit, bijvoorbeeld.

En over drinken gesproken: we weten allemaal dat plastic flesjes het milieu belasten, maar een koffie verkeerd doet dat ook.
Dat lezen we op RTL Nieuws. Zo hebben Koffie Verkeerd en Cappuccino een hele hoge milieu impact. Volgens Milieu Centraal zijn het zelfs de ‘biefstukken onder de drankjes’. En dat komt natuurlijk omdat het water opgewarmd moet worden, maar ook omdat de melk die erin zit zo milieuvervuilend is.

Wil je zo min mogelijk milieu impact maken? Drink dat gewoon een glaasje kraanwater. Dat is trouwens met deze hittegolf ook geen slecht idee. We zijn benieuwd wat jij drinkt met dit warme weer en of deze informatie je een andere keuze laat maken. Praat mee in onze discussiegroep van het Nieuws van de Vooruitgang, die vindt je op de Facebookpagina van Sublime.

Bericht achterlaten