Sublime Cultuuragenda

Hier vind je dé leukste tips voor je weekend: concerten, festivals, films, theater en meer. 


– December 2018 –


Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Jazzy Christmas!

Datum: 10 december 2018 
Locatie: Concertgebouw, Amsterdam
Tickets: concertgebouw.nl

Een jazzy Christmas met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw verzorgt een swingende Gospel Night met Michelle David, het ZO! Gospel Choir, organist Sven Hammond en jazz-zanger Humphrey Campbell.


Nile Rodgers & Chic

Datum: 10 december 2018
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Tickets: mojo.nl

De legendarische disco/funkformatie komt deze winter weer naar Nederland met een dansvloervullende liveshow. In de show komen zowel bekende Chic-hits als andere liedjes van Nile Rodgers aan bod. Daarnaast brengt de band een aantal nummers van het nieuwe album ‘It’s About Time’ ten gehore. Het album is het eerste Nile Rodgers & Chic album in 25 jaar.


Jasper Blom Quartet met Bert Joris & Nils Wogram

Datum: 13 december 2018
Locatie: LanterenVenster, Rotterdam
Tickets: LantarenVenster

Jasper Bloms composities bieden een elektro-jazz-cocktail van stijlinvloeden met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funkgrooves en jazzswing.


Sabrina Starke 

Datum: 14 December 2018
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam 
Tickets: LantarenVenster

De afgelopen decennia is in Nederland een schare talentvolle soulzangeressen opgestaan. Daarvan behoort Sabrina Starke tot de absolute top. Ze presenteert haar nieuwe en meest persoonlijke album tot nu toe getiteld “Sabrina Starke”.


Chef’Special

Datum: 15 december 2018
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Tickets: afaslive.nl

De Haarlemse band Chef’Special brak door in Nederland met de hit ‘In Your Arms’. Chef’Special staat bekend om de cominatie tussen verschillende muziekgenres zoals rap, funk, reggae en pop. Op 15 december wordt de Amigo-tour afgesloten.


Jazzfilms in de Club: Sonny Rollins

Datum: 16 december 2018 
Locatie: TivoliVredenburg
Tickets: tivolivredenburg.nl

In ‘Beyond the Notes’ kijken we terug op de carrière van saxofonist Sonny Rollins, met als uitgangspunt zijn 80ste verjaardag in 2010. Aansluitend speelt saxofonist Jasper Blom, zie hierover hieronder meer. 


Jasper Blom Quartet

Datum: 16 december 2018
Locatie: TivoliVredenburg 
Tickets: tivolivredenburg.nl

Saxofonist Jasper Blom met zijn Quartet treed samen op met Bert Joris en Nils Wogram.
Blom wordt als een van de belangrijkste saxofonisten uit de Nederlandse Jazzscene gezien. In de winter weer te zien op Nederlandse bodem! 


-Januari 2019-


Better Get Hit

Data & Locatie: 11 t/m 12 januari 2019, verschillende theaters in Tilburg
Tickets: ticketpoint.nl

‘Better Get Hit’ is een nieuw tweedaags urban, soul en jazzfestival in Tilburg. Tijdens dit evenement zijn er meer dan twintig optredens van onder meer Caro Emerald en Judith Hill. 


Cory Henry & Metropole Orkest 

Data & locatie: 
12 januari 2019 Better Get Hit, Tilburg
13 januari 2019 TivoliVredenburg, Utrecht
20 januari 2019 TivoliVredenburg, Utrecht
21 januari 2019 Bimhuis, Amsterdam
Tickets: ticketmaster.nl

Cory Henry speelt al sinds zijn tweede orgel en heeft sindsdien met jazz, gospel en elektronica als bouwstenen een volstrekt eigen, funky sound ontwikkeld. Samen komt hij met het Metropole Orkest en spelen ze de beste tracks uit hun samenwerking.


Benjamin Herman

Datum: 20 januari 2018
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: LantarenVenster

Benjamin Herman laat een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes samenvoegt: punk en jazz. Geniet van de ongebreidelde energie van dit nieuwe kwartet!


Art Rocks: Finale

Datum: 23 januari 2019
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: artrocks.nl

Hoe klinkt een Van Gogh? Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een iconisch kunstwerk. Op woensdagavond 23 januari vindt in Paradiso de finale plaats van Art Rocks 2018, waar zeven finalisten strijden om de hoofdprijs. Naast een optreden van de 7 finalisten, zullen de Art-Rocks-ambassadeurs Yung Nnelg en Blaudzun ook optreden. 


Alain Clark 

Datum: 25 januari 2019
Locatie: Carré, Amsterdam
Tickets: carre.nl

Het nieuwe jaar beginnen we met nieuwe muziek van Alain Clark. Tijdens zijn debuut in Carré presenteert de zanger zijn nieuwste album ‘Closer’. Naast nieuwe muziek zal Clark ook hits al ‘Father and Friend’ en ‘Blow me Away’ niet aan het publiek voorbij laten gaan.  


– Februari 2019 –


Jeangu Macrooy

Datum: 7 februari 2019
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: paradiso.nl

De soulzanger presenteert tijdens dit concert voor het eerst zijn nieuwe muziek. Het is het tweede album dat Macrooy uitbrengt, in Paradiso gaat het album live in premiere. 


The Revolution

Datum: 10 februari 2019
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Tickets: paradiso.nl

De eerste begeleidingsband van Prince The Revolution was van 1979 tot en met 1986 bij elkaar en bestaat onder andere uit Dez Dickerson, Bobby Z en Doctor Fink. De band was muzikaal verantwoordelijk voor de liveshows van Prince, ook speelde ze mee in alle studioalbums uit die periode.


Zaz

Datum: 12 februari 2019
Locatie: AFAS Live, Amsterdam
Tickets: zazamsterdam.nl

De Franse chansonnière Zaz speelt op 12 februari 2019 in AFAS Live in Amsterdam. De zangeres is één van de meest succesvolle Franse artiesten van dit decennium. De show staat in het teken van het vierde studioalbum, wat dit najaar zal verschijnen.


Jacob Collier

Data & locatie:
12 februari 2019, Oosterpoort, Groningen
13 februari 2019, Paradiso, Amsterdam 
Tickets: jacobcollier.com

Op YouTube is hij al langer een hit, ook live maakt hij indruk met zijn optredens, waarbij hij in zijn eentje klinkt als een volledige band. Al eerder stond deze Londense zanger op North Sea Jazz. In 2019 komt Collier weer terug naar Nederland. 


Ladies of Soul

Datum:  15 & 16 februari 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: eventim.nl

Ladies of Soul geven in 2019 opnieuw een concertreeks. De muzikale avonden van Glennis Grace, Candy Dulfer, Berget Lewis en Edsilia Rombley vinden plaats op 15 en 16 februari 2019 in de Ziggo Dome in Amsterdam. De gelegenheidsformatie trad in 2012 voor het eerst op. Sindsdien zijn de
jaarlijkse reeksen voortdurend uitgebreid en hadden de vrouwen daarnaast optredens in het buitenland.


Jonathan Jeremiah

Data & locatie: 
19 februari, Melkweg, Amsterdam
20 februari, TivoliVredenburg, Utrecht
21 februari, De Oosterpoort, Groningen
Tickets: Ticketmaster.nl

De Britse folk-en soulzanger komt weer naar Nederland toe voor maar liefst drie optredens. Zijn, naar eigen zeggen beste album, ‘Good Day’ wordt tijdens deze concerten ten gehore gebracht onder leiding van een 19-koppig strijk-en bladerorkest. 


– Maart 2019 –


Jason Mraz

Datum: 3 maart 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Ticketmaster.nl

Jason Mraz zal tijdens dit optreden zijn nieuwe album ‘Know’ ten gehore brengen. Het is het eerste studioalbum van de zanger sinds ruim vier jaar en volgt zijn laatste studioalbum Yes! uit 2014 op. De eerste single ‘Have It All’ bestormt momenteel de top 50 van de Europese hitlijsten. 


Shawn Mendes

Datum: 7 maart 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ziggodome.nl

Op 7 maart 2019 gaat Shawn Mendes optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert is onderdeel van de tour van Mendes die ‘The Tour’ heet. Vorig jaar in mei trad de Canadese zanger ook al op in de Ziggo Dome. Wanneer de kaartverkoop van start gaat is nog niet bekend.


Anderson .Paak

Datum: 9 maart 2019
Locatie: AFAS Live 
Tickets: mojo.nl

De Amerikaanse zanger, rapper en drummer Anderson .Paak komt naar Nederland. .Paak zal tijdens zijn concert begeleid worden door de band The Free Nationals. .Paaks nieuwste album, ‘Oxnard’, kwam op 16 november uit en bevat de hit ‘TINTS’, die hij met Kendrick Lamar schreef. 


-April 2019-


Transistion Festival 

Datum: 6 april 2019
Locatie: TivoliVredenburg, Utrecht

Line-up: Metropole Orkest & Donny McCaslin feat. Jason Lindner, Bugge Wesseltoft/Dan Berglund/Magnus Öström – Rymden, 50 Years of ECM met Enrico Rava Sextet, Mathias Eick Quintet, Shai Maestro Trio, Wolfert Brederode Trio en Elina Duni

‘Transition’ werd door 3VOOR12 benoemd tot een van de “50 belangrijkste festivals van Nederland”. Voor de vierde editie van dit festival komen duizenden jazzliefhebbers bijeen op zoek naar nieuwe, favoriete musici binnen de jazz en geïmproviseerde muziek.  


UB40

Datum: 10 april 2019
Locatie: Zigo Dome, Amsterdam
Tickets: mojo.nl 

UB40 keert in 2019 terug naar Nederland. De tour staat in het teken van hun 40 jarig jubileum. Met bekende hits als ‘Red, Red Wine’ en ‘One in Ten’ nemen ze je mee in een trip down memory lane. 


– Mei 2019 –


Marquis Hill Blacktet

Datum: 2 mei 2018
Locatie: LantarenVenster, Rotterdam
Tickets: LantarenVenster

Met zijn vaste band Blacktet mixt deze getalenteerde trompettist moeiteloos invloeden van hiphop, spoken word en drum ‘n’ bass met meer traditionele jazzklanken.


Amos Lee

Data & locatie: 
14 & 15 mei 2019 Paradiso, Amsterdam 
Tickets: paradiso.nl

Met zijn gospel- en bluesinvloeden, weet Amos Lee zijn luisteraars al jaren te raken. ‘Mission Bell’ uit 2011 wordt wel eens zijn grote doorbraak genoemd, maar de Amerikaan levert al vanaf 2005 parels af.Met het splinternieuwe ‘My New Moon’, zijn zevende en misschien wel meest persoonlijke album komt de singer-songwriter nu terug naar Nederland. 


Elton John

Datum: 15 mei 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: Uitverkocht

Elton John komt voor zijn afscheidstournee ‘Farewell Yellowbrick Road’ naar Nederland. Op 15 mei 2019 gaat de zanger optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De afscheidstournee gaat drie jaar duren en het beloofd een muzikale en visuele reis te gaan worden door de carrière van Elton John.


– Juni 2019 –


Elton John

Datum: 8 juni 2019
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tickets: ziggodome.nl

Elton John komt voor zijn afscheidstournee ‘Farewell Yellowbrick Road’ naar Nederland. Op 8 juni 2019 gaat de zanger optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De afscheidstournee gaat drie jaar duren en het beloofd een muzikale en visuele reis te gaan worden door de carrière van Elton John.


Mavis Staples

Datum: 27 juni 2019 
Locatie: Carré, Amsterdam 
Tickets: mojo.nl

De 79 jarige soul en Gospel zangeres zingt vanaf de jaren 50 en heeft inmiddels 53 Grammy Awards weten binnen te slepen. Ze begon haar carrière met The Staple Singers en scoorde hits met de nummers ‘I’ll Take You There’ en ‘Let’s Do It Again’. Staples is nog lang niet klaar want ze heeft onlangs haar eerste live album in 10 jaar tijd aangekondigd, ‘Live in London’ zal 8 februari 2019 uitkomen.


Nile Rodgers & Chic

Datum: 29 juni 2019
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Tickets: Ticketmaster

Dit jaar is Nile Rodgers aanwezig bij Saturday Night dat gehouden wordt in het Zuiderpark. Door het succes dat Chic heeft gehad is Nile uitgeroeid tot een veelgevraagde producer en songschrijver. Na 26 jaar hebben Nile Rodgers & Chic op 14 september 2018 een nieuw album uitgebracht dat ‘It’s About Time’ heet.   


-Juli 2019-


NN North Sea Jazz Festival 

Data & locatie: 12, 13 & 14 juli 2019, Rotterdam Ahoy 
Tickets: northseajazz.nl

Line-up: Tom Misch, Emile Sande, Earth, Wind & Fire, Nile Rodgers & Chic, Hans Dulfer, Selah Sue, Ceelo Green, N.E.R.D., Aloe Blacc en meer. 

Het North Sea Jazz Festival is begonnen in 1976, inmiddels heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. Een festival waar onder één dak drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en de toekomst wordt gepresenteerd.