Sublime zet diversiteit en inclusiviteit op de kaart

“Denk niet in beperkingen” – dat is de boodschap die Sublime in februari wil overbrengen. Daarom staat deze maand bij ons crowdfundingplatform Sublime Doing in het teken van diversiteit en inclusiviteit.

Het denken in beperkingen gebeurt nog iedere dag, door heel veel mensen. Door anderen alleen te beoordelen op hun ‘beperkingen’, worden veel mensen buitengesloten. Dit gebeurt heel expliciet – bijvoorbeeld mensen die door een fysieke beperking moeilijk aan werk komen. Maar ook terwijl het moeilijk te zien is. Denk bijvoorbeeld aan reclame of tv-programma’s, waarin alleen mensen met een zogenaamd ‘normaal’ uiterlijk te zien zijn. Maar denk ook verder over de grens – waar vrouwen nog steeds niet aan de bak komen, enkel om hun geslacht.

Denken in beperkingen gebeurt dus in veel vormen en levert zelden iets goeds op. Bij Sublime denken we graag in oplossingen – dus is het voor ons hoog tijd om hier iets aan te gaan doen.

Wat betekent dat? Komende maand zetten we initiatieven centraal die zich inzetten voor meer diversiteit en inclusiviteit. Sommige initiatieven ken je misschien al. Zoals SUE’s Warriors – een modellenbureau voor mensen met een beperking. Joost is een succesvolle 47-jarige man die door een spierziekte in een rolstoel zit, en slechts twee vingers kan bewegen. Ook hij wil een eind maken aan het denken aan beperkingen. De komende maand stellen we nieuwe initiatieven aan je voor. Hierover hoor je later meer!

Misschien vraag je je af wat deze kleine initiatieven nu helemaal voor elkaar krijgen. Wij denken heel veel! Verandering begint namelijk altijd klein – bij mensen zoals jij en ik. Mensen met grote dromen en innovatieve ideeën, die het praten voorbij zijn en zijn begonnen met het te doen. Wij geloven in deze ‘doeners’, en bieden ze daarom een podium. Om verandering te realiseren hebben ze hulp nodig. Ben jij benieuwd wat deze initiatieven voor elkaar krijgen in februari? Luister iedere donderdag naar Doing Donderdag op Sublime en doe mee!

Bericht achterlaten