2 november 2016
Tafel van de Vooruitgang live vanuit Coöperatie VGZ 


In hoeverre kun je als werkgever invloed uitoefenen op de inzetbaarheid – gezondheid, leefstijl en loopbaanontwikkeling – van medewerkers? Hebben medewerkers hier inderdaad behoefte aan of regelen zij dit juist graag zelf? Zijn er duidelijke verschillen tussen in-, door- en uitstromers en de verschillende generaties?

schermafbeelding-2016-10-18-om-16-11-43Sublime FM presenteerde op woensdag 2 november De Tafel van de Vooruitgang over ‘De kansen voor Modern Werkgeverschap’. Vanuit het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem ging presentatrice Froukje Jansen op zoek naar
nieuwe inzichten rondom dit thema, afgewisseld met livemuziek van Sherry Dyanne.

De tafelgasten waren Daniël Sinjou (Manager Corporate HR & Advies, Coöperatie VGZ), Reinier Castelein (Voorzitter, vakbond De Unie), Marloes Wesselink (ex-professional beachvolleybal) én drie medewerkers van Coöperatie VGZ.

logo-de-unie  logo-cooperatie-vgz_300x300


7 juli 2016
Tafel van de Vooruitgang live vanuit UniePlaza in Culemborg 

Hoe ziet de ideale medewerker van de toekomst eruit? Kan een stapje terug ook een stap vooruit zijn?

Logo-De-UnieIn samenwerking met de Unie presenteerde Sublime FM op donderdag 7 juli De Tafel van de Vooruitgang over Duurzaam ‘werknemerschap’. Vanuit UniePlaza in Culemborg ging presentator Paul van Liempt op zoek naar nieuwe inrichten rondom dit thema, afgewisseld met live muziek van Kris Berry.

 


16 – 24 april 2016
Nationale Museumweek

In samenwerking met de Nationale Museumweek presenteerde Sublime FM ‘De Tafel van de Vooruitgang’ live vanuit drie musea in het land. Presentatrice Hadassah de Boer praat met tafelgasten over actuele onderwerpen in de museumwereld. 

De Tafel van de Vooruitgang is een gesprek om samen met tafelgasten en bezoekers tot nieuwe oplossingen en ideeën te komen, afgewisseld met live muziek van Sublime-artiesten als Sabrina Starke, Sandra St. Victor en Sherry Dyanne. 

Programma

LOGO OP WIT

Datum: zaterdag 23 april
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Drents Museum, Assen

Tafelgasten:
– Siebe Weide, algemeen directeur Museumvereniging
– Annabelle Birnie, directeur Drents Museumdan
– Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds
– Danielle Kwaaitaal, kunstenaar
– Mark Smit, kunsthandelaar te Ommen

Met live muziek van Sherry Dyanne.

Aan tafel praat Hadassah over het aankopen en afstoten van kunst. Museumcollecties leven en zijn continu in beweging. Nieuwe aankopen verrijken de collectie, zijn publiekstrekker. Objecten die hun binding met de collectie verliezen krijgen een nieuw thuis. Hoe spotten musea het nieuwe meesterwerk voor hun verzameling? Welke bedragen gaan er om in de kunstmarkt en kunnen Nederlandse musea internationaal concurrerend zijn? Wat doe je met een schilderij dat je als museum niet meer wil bewaren? In een afwisselend tafelgesprek wordt besproken hoe musea hun collecties beheren en vernieuwen.

Voor deze tafel is het helaas niet meer mogelijk een plek te reserveren. Wel is het museum deze dag zoals altijd geopend voor bezoekers.

 


MOTI

Datum: zaterdag 16 april
Inloop: 14:30 – 15:00 uur 
Start: 15:00 uur
Locatie: MOTI, Breda

Tafelgasten:
Marianne de Bie, wethouder Cultuur gemeente Breda
Martijn Gulden, nachtburgemeester Breda
Marijke Raaijmakers, vrijwilliger MOTI museum
Floris van ’t Hof, student HAS Hogeschool
Anouk Heesbeen, organisator ‘Onvergetelijk Stedelijk’

Met live muziek van Sandra St. Victor.

Aan tafel praat Hadassah over de maatschappelijke impact van musea. Musea versterken Nederland. Ze onderwijzen en inspireren, voeden geest en ziel, en verrijken het leven. Wat betekenen musea voor de mensen die er komen? En voor hun omgeving? In dit tafelgesprek kijken we door de ogen van anderen naar musea. Bijvoorbeeld door de ogen van een wethouder, die in een snel veranderende omgeving scherpe keuzes moet maken in de gemeentebegroting. Een docent die het museum gebruikt als leerplek. Een museumbezoeker met een bijzondere ervaring. Een vrijwilliger die zich inzet voor het museum in de buurt. De eerste helft van het programma richt zich op lokale ontwikkelingen en stelt de maatschappelijke impact van het MOTI centraal. Na het muzikale intermezzo worden de landelijke ontwikkelingen besproken.


Zuiderzee

Datum: woensdag 20 april
Inloop: 14:30 uur
Start: 15:00 uur
Locatie: Amsterdamse Huis, Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Tafelgasten:
– Wim Hupperetz, directeur Allard Pierson
– Frodo Terpstra, tentoonstellingsmaker en filmer bij Duinzand
– Lidewij de Koekkoek, directeur Stedelijk Museum Alkmaar

Met live muziek van Sabrina Starke.

Aan tafel praat Hadassah over innovatie in de museumsector. Men zegt: ‘je weet pas waar je naartoe gaat, als je weet waar je vandaan komt’. Musea tonen ons niet alleen het verleden, maar zetten aan tot reflectie op wat er nu speelt en in de toekomst gaat spelen. In dit tafelgesprek werpen we een blik vooruit, richting de toekomst van de musea zelf. En wat gebeurt er buiten Nederland? Hoe doen Nederlandse musea het internationaal? Welke innovaties domineren in de museumwereld? Welke musea experimenteren met verrassende vernieuwingen en zijn daardoor succesvol? Wat zijn belangrijke uitdagingen en trends voor musea? Hoe kunnen musea een diverser publiek aanspreken? Met tafelgasten duiken we dieper in de rol die musea in de 21e eeuw spelen.