Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Tai Chi helpt Britse kinderen
18

Tai Chi helpt Britse kinderen

Bij ons is de examenperiode net achter de rug – voor veel studenten een bijzondere, maar soms ook stressvolle periode. Dat je met ontspanningsoefeningen niet vroeg genoeg kunt beginnen bewijst de Britse basisschool Longmoor Primary School, in het plaatsje Eaton.

Kinderen daar hebben een bijzondere manier gevonden om te relaxen: Tai Chi. Vorig jaar zijn ze daarmee begonnen en de leerlingen zijn enthousiast, zo is te zien in een reportage van de BBC.

Archie uit jaar 6 (vergelijkbaar met onze groep 7) vertelt bijvoorbeeld dat Tai Chi hem helpt te ontspannen wanneer hij zich ergens zorgen over maakt. Ook vindt hij het leuk dat het bij deze oefeningen niet gaan om prestaties of cijfers.

Soepel bewegen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en opdrachten die de concentratie moeten verbeteren. Het zorgt er allemaal voor dat kinderen zich minder druk maken over toetsen en ontspannen in de klas zitten, zo is de gedachte. “Want,” zo stelt Tai Chi-leraar Paul White, “niemand leert een kind om te relaxen. Als het je lukt om je hartslag te verlagen door middel van ademhalingsoefeningen, kun je beter nadenken. En als je beter nadenkt, maak je de juiste keuzes”.

Bijzonder is dat de Tai Chi niet alleen als les wordt gegeven, maar ook onderdeel vormt van de les zelf. Een moeilijke rekensom wordt bijvoorbeeld even onderbroken om ademhalingsoefeningen te doen. Volgens de leraren kijken de kinderen daarna met een frisse blik naar de opdracht.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
07:21 Brand New Heavies
you are the universe brand new heavies
07:18 BB King
ain't nobody home bb king
07:14 Leon Bridges & Lucky Daye
all about you leon bridges & lucky daye
07:11 Jamiroquai
you give me something jamiroquai
07:07 Maki Mannami
lotus sun maki mannami
07:03 Michael Mcdonald
sweet freedom michael mcdonald
06:52 Joyce Sims
come into my life joyce sims
06:48 Bruno Mars
finesse bruno mars
06:44 Kris Berry
hold on kris berry
06:41 Lou Rawls
fine brown frame lou rawls