Lockdowntip: Kom in het Guinness Book of Records… - Klik Hier
Tai Chi helpt Britse kinderen
18

Tai Chi helpt Britse kinderen

Bij ons is de examenperiode net achter de rug – voor veel studenten een bijzondere, maar soms ook stressvolle periode. Dat je met ontspanningsoefeningen niet vroeg genoeg kunt beginnen bewijst de Britse basisschool Longmoor Primary School, in het plaatsje Eaton.

Kinderen daar hebben een bijzondere manier gevonden om te relaxen: Tai Chi. Vorig jaar zijn ze daarmee begonnen en de leerlingen zijn enthousiast, zo is te zien in een reportage van de BBC.

Archie uit jaar 6 (vergelijkbaar met onze groep 7) vertelt bijvoorbeeld dat Tai Chi hem helpt te ontspannen wanneer hij zich ergens zorgen over maakt. Ook vindt hij het leuk dat het bij deze oefeningen niet gaan om prestaties of cijfers.

Soepel bewegen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en opdrachten die de concentratie moeten verbeteren. Het zorgt er allemaal voor dat kinderen zich minder druk maken over toetsen en ontspannen in de klas zitten, zo is de gedachte. “Want,” zo stelt Tai Chi-leraar Paul White, “niemand leert een kind om te relaxen. Als het je lukt om je hartslag te verlagen door middel van ademhalingsoefeningen, kun je beter nadenken. En als je beter nadenkt, maak je de juiste keuzes”.

Bijzonder is dat de Tai Chi niet alleen als les wordt gegeven, maar ook onderdeel vormt van de les zelf. Een moeilijke rekensom wordt bijvoorbeeld even onderbroken om ademhalingsoefeningen te doen. Volgens de leraren kijken de kinderen daarna met een frisse blik naar de opdracht.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
22:11 The Mary Jane Girls
in my house the mary jane girls
22:08 Caro Emerald
riviera life (acoustic) caro emerald
22:05 Mario Biondi & James Taylor
deep space mario biondi & james taylor
22:02 Prince
raspberry beret prince
21:53 Change
a lover's holiday change
21:49 Gregory Porter
everything you touch is gold gregory porter
21:44 Mac Miller & Anderson. Paak
dang! mac miller & anderson. paak
21:41 BB King
ain't nobody home bb king
21:36 Cannonball Adderly Quintet
mercy , mercy, mercy cannonball adderly quintet
21:31 Black Eyed Peas
where is the love black eyed peas