Tai Chi helpt Britse kinderen
18

Tai Chi helpt Britse kinderen

Bij ons is de examenperiode net achter de rug – voor veel studenten een bijzondere, maar soms ook stressvolle periode. Dat je met ontspanningsoefeningen niet vroeg genoeg kunt beginnen bewijst de Britse basisschool Longmoor Primary School, in het plaatsje Eaton.

Kinderen daar hebben een bijzondere manier gevonden om te relaxen: Tai Chi. Vorig jaar zijn ze daarmee begonnen en de leerlingen zijn enthousiast, zo is te zien in een reportage van de BBC.

Archie uit jaar 6 (vergelijkbaar met onze groep 7) vertelt bijvoorbeeld dat Tai Chi hem helpt te ontspannen wanneer hij zich ergens zorgen over maakt. Ook vindt hij het leuk dat het bij deze oefeningen niet gaan om prestaties of cijfers.

Soepel bewegen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en opdrachten die de concentratie moeten verbeteren. Het zorgt er allemaal voor dat kinderen zich minder druk maken over toetsen en ontspannen in de klas zitten, zo is de gedachte. “Want,” zo stelt Tai Chi-leraar Paul White, “niemand leert een kind om te relaxen. Als het je lukt om je hartslag te verlagen door middel van ademhalingsoefeningen, kun je beter nadenken. En als je beter nadenkt, maak je de juiste keuzes”.

Bijzonder is dat de Tai Chi niet alleen als les wordt gegeven, maar ook onderdeel vormt van de les zelf. Een moeilijke rekensom wordt bijvoorbeeld even onderbroken om ademhalingsoefeningen te doen. Volgens de leraren kijken de kinderen daarna met een frisse blik naar de opdracht.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
19:53 Harold Melvin and the Blue Notes
satisfaction guaranteed harold melvin and the blue notes
19:50 Eartha Kitt
c'est si bon eartha kitt
19:45 Whitney Houston
million dollar bill whitney houston
19:42 Wild Cherry
play that funky music wild cherry
19:38 Wouter Hamel
don't ask wouter hamel
19:34 Alexander O'Neal
criticize alexander o'neal
19:26 Jeangu Macrooy
high on you jeangu macrooy
19:23 D'Sound & Macy Gray
save some d'sound & macy gray
19:18 Joe Jackson
steppin' out joe jackson
19:13 D'Angelo
really love d'angelo