Talitha Muusse: ‘Bestuurders, ga eens op social media!’

Vandaag luisteren we naar Millennial Expert Talitha Muusse met niet één, maar twee dringende oproepen voor de financiële wereld.

Onlangs presenteerde minister Hoekstra zijn plannen aan de Tweede Kamer om de risico’s in de financiële sector te verkleinen. Want laten we eerlijk zijn; sinds de financiële crisis is er weinig veranderd bij de banken. Ja, het is lastiger een hypotheek te krijgen en wat bonussen zijn schoorvoetend verlaagd. Maar de cultuur in de financiële sector is onveranderd gebleven en dat is een risico.

Diversiteit in de raad van commissarissen werd als één van de speerpunten genoemd door de minister om de sector te vernieuwen. Tijd dus voor een nieuwe generatie bestuurders en commissarissen. En dan een jonge commissaris die wél ervaring met technologie heeft.

Van de huidige commissarissen in de financiële sector zat maar 48% op LinkedIn, had slechts 17% een Facebook-profiel en waren zij nagenoeg afwezig op Twitter (9%) en Instagram (4%) – tenzij ze natuurlijk “undercover” opereren.

Onbegrijpelijk als je kijkt naar de digitale ontwikkelingen in de financiële wereld die bankieren ingrijpend zullen veranderen. Daarom wordt ook regelmatig bepleit dat bestuurders van bedrijven actief moeten zijn op sociale media. Voor commissarissen is dat denk ik niet anders. Om ook zelf mee te doen in de digitale wereld – in plaats van er alleen over te lezen.

Dus twee oproepen voor de financiële wereld

– Gevestigde bestuurders en commissarissen; ga eens op social media!
– En jonge professionals; een plek in de raad van bestuur of commissarissen is misschien sneller haalbaar is dan je denkt…

Columns: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten