Talitha Muusse: “Vliegen krijgt dezelfde verboden status als een plofkip”

Millennial en nieuwe Sublime-columnist Talitha Muusse voorspelt waar we dit jaar over gaan Instagrammen.

Ik heb je wel gezien op Instagram. Met je vakantie naar Bali of het hippe Kroatië. Uren vliegen zodat jij kan bijkomen van je stressvolle baan.

Met pure schaamte heb ik in 2018 zitten kijken naar al die millennials die sneller hun ‘currently-in’-status veranderen dan dat ze kunnen swipen op Tinder. En maar praten over hoe belangrijk ze duurzaamheid vinden, klimaatverandering, eerlijke lonen, avocado’s, maatschappelijk bewustzijn, de natuur, de planeet, veganisme en ander smakeloos eten en luiers zonder E-nummers voor je biologische baby.

Wat denk je dat vervuilender is millennials; die luier van je baby met E-nummers of die paar duizend kilo CO2 die je direct de lucht in blaast omdat jij zo nodig niet wil interrailen, lopen of zwemmen. Precies.
Maar gelukkig is het nu 2019. Eindelijk wordt Instagram niet een plek waar je je steeds slechter over jezelf voelt maar waar milieubewuste millennials het voorbeeld zullen geven. Vliegen is in 2019 namelijk het nieuwe vlees eten! Vliegen zal in 2019 dezelfde verboden status krijgen als een plofkip. Dat doe je gewoon niet! Niet publiekelijk! Houd je van dieren? Houd je van verse avocado’s? Houd je van mooie, grote bomen? En bomen die samen staan en bossen zijn? Ja, dan houd je dus nu niet meer van vliegen!

Mark my words; lokale plekken zullen populairder worden dan ooit. Ja ook jij zal een wandelvakantie houden naar de wadden en plastic strandjutten. Een tiny housje boeken in een onontdekte buurt in Amsterdam of bij de boer slapen net buiten Groningen. Echt, geloof me, vliegen is slecht, vliegen is 2018. Lokale rustige authentieke plekjes verstoren en filterfoto’s van maken is helemaal 2019!

De Sublime Columns: maandag t/m vrijdag om 12.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Één reactie op “Talitha Muusse: “Vliegen krijgt dezelfde verboden status als een plofkip”

Bericht achterlaten