Throwback Thursday: Aretha Franklin – Respect

Deze week in 1987 werd Aretha Franklin de eerste vrouw die werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. De Rock and Roll Hall of Fame is een museum in de Amerikaanse stad Cleveland, gewijd aan het vastleggen van de geschiedenis van beroemde of invloedrijke musici en -producers.

Dit is 21 jaar nadat Aretha een grote hit scoorde met ‘Respect’, een nummer origineel geschreven door Otis Redding.

Het liedje fungeerde als anthem voor zowel de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging als de tweede feministische golf. Volgens The Oxford Encyclopedia of Women in World History werd ‘Respect’ later beschouwd als het belangrijkste Amerikaanse liedje uit de 20e eeuw. Het muziekblad Rolling Stone plaatste het in 2004 op de vijfde plaats in een lijst van de vijfhonderd beste liedjes aller tijden.

 

2 reacties op “Throwback Thursday: Aretha Franklin – Respect

 1. Sublime FM

  Hi Eric-Jan, wij gebruiken verschillende nummers in de promo voor de Originals. Wanneer je een precies tijdstip voor me hebt, zoek ik het graag voor je op. Je kunt ook even mailen naar info@sublimefm.nl.

 2. eric-Jan

  Beste Sublime,

  Jullie maken reclame op jullie kanaal met originals. Mn het nummer dat jullie daarvoor gebruiken zou ik graag te weten komen.
  Kunnen jullie mij origineel en huidige nummer van jullie “”reclame-stukje” kunnen mailen, ik zou bijzonder geholpen zijn.
  Vr Groet
  Eric-Jan

Bericht achterlaten