Throwback Thursday: Black Eyed Peas: ‘Where Is The Love?’

“What’s wrong with the world, mama
People livin’ like they ain’t got no mamas” 

De Amerikaanse hiphopgroep The Black Eyed Peas scoorde in 2003 een wereldwijde hit met ‘Where Is The Love?’. Het nummer werd onder andere geschreven door de drie mannen van de band. Justin Timberlake schreef ook mee aan het liedje en is terug te horen in het refrein. ‘Where Is The Love?’ is het eerste nummer met Fergie als vierde bandlid. 

‘Where Is The Love?’ werd een groot succes. Het nummer belandde hoog in de Amerikaanse hitlijsten en bereikte een nummer 1 positie in onder meer Australië en Ierland. In het Verenigd Koninkrijk was het liedje de meest verkochte single van 2003. De band ontving een Billboard Music Award voor het nummer en werd samen met Justin Timberlake twee keer genomineerd voor de Grammy Awards. 

De single werd in 2001 geschreven na de terroristische aanslagen in New York. ‘Where Is The Love?’ komt regelmatig terug na heftige gebeurtenissen. Zo maakte de band in 2016 een remake in samenwerking met onder andere Jamie Foxx en Usher vanwege het politiegeweld in de Verenigde Staten. Ook na de bomaanslag bij het concert van Ariana Grande speelde de groep een aangepaste versie van het liedje tijdens een benefietconcert. 

Remake #WHEREISTHELOVE

Één reactie op “Throwback Thursday: Black Eyed Peas: ‘Where Is The Love?’

Bericht achterlaten