Throwback Thursday: Commodores – ‘Three Times A Lady’

“You’re once, twice
Three times a lady”

In 1978 bracht de Amerikaanse soulgroep de Commodores het album Natural High uit met daarop het liedje ‘Three Times A Lady’. Het nummer werd geschreven door Lionel Richie; zanger, saxofonist en pianist bij de band. Lionel zei dat hij geïnspireerd was door zijn vader die ooit een toast uitbracht op Lionel’s moeder. Zijn vader omschreef haar als “a great lady, a great mother, and a great friend”. 

Lionel wilde het nummer oorspronkelijk aan Frank Sinatra geven. Toen zijn co-producer James Carmichael lucht kreeg van het liedje adviseerde hij Lionel om het niet af te staan. Lionel bracht het nummer toch uit met de Commodores en met succes: ‘Three Times A Lady’ was het eerste liedje van de band dat een nummer 1 hit werd in de Billboard Hot 100. Het nummer werd de grootste hit van platenlabel Motown records in de UK. Na het succes van ‘Three Times A Lady’ bracht de oorspronkelijke funkband meer gevoelige liedjes uit zoals ‘Still’ en ‘Sail On’. 

De Commodores werd een van de bekendste discobands uit de jaren ’70 en ’80. Andere bekende hits zijn ‘Easy’ en ‘Brick House’. In 1982 verliet Lionel de Commodores en ging solo verder. Een paar jaar later scoorde de groep met nieuwe zanger J.D. Nicholas hun grootste en laatste megahit ‘Nightshift’.

The Commodores – Three Times A Lady: 

Één reactie op “Throwback Thursday: Commodores – ‘Three Times A Lady’

Bericht achterlaten