Throwback Thursday: Sister Sledge – ‘He’s The Greatest Dancer’

Vandaag gaan we terug naar 1979: de hoogtijdagen van de disco. Dé band op dat gebied op dat moment is toch wel Chic. Alles wat Nile Rodgers en Bernard Edwards aanraken verandert in goud.

En dus heeft de platenmaatschappij wel een idee: ze zitten een beetje in hun maag met een meidengroepje, dat al vier jaar onder contract staat en nog geen enkele hit gescoord heeft. Nile en Bernard geven de dames één van hun al geschreven nummers, spelen de muziek in, en het nummer wordt een hit. De doorbraak van Sister Sledge, met grote dank dus aan Chic: ‘He’s The Greatest Dancer’:

Één reactie op “Throwback Thursday: Sister Sledge – ‘He’s The Greatest Dancer’

  1. J Nielo

    Jaar 1979 is mijn Oudste zoon Juan Geboren wat een super tijd was dat de Sisters Sledge wat af gedanst met mijn zoon heerlijk SUBLIME OMAJOZ heeft de GROOVE en dat doet ze ook Dans met mijn 7 Vreugde s mijn Trotsen heerlijk nu dans ik met mijn Kleindochter SADE

Bericht achterlaten