Win legendarische one-of-a-kind LP's bij de Sublime Experience - Klik Hier
Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang
0

Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang

De 14-jarige Tijs Schenk uit Voorthuizen kreeg twee jaar geleden al een erkenning van de burgemeester omdat hij 3600 euro had ingezameld om sokken en ondergoed te kopen voor dakloze mensen.

Sinds de coronacrisis heeft hij zijn pijlen gericht op een nieuw project: koken in de daklozenopvang, waar sinds de crisis veel meer mensen verblijven.

Tijs’ motivatie is simpel, vertelt hij in deze video van BrightVibes en RTV Utrecht: ‘Als je de vrije tijd hebt en je hebt de wil ervoor, dan is het gewoon mooi om mensen te kunnen helpen hier.’

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Foto: Instagram.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:16 Justin Timberlake
rock your body justin timberlake
05:11 Michael Wycoff
looking up to you michael wycoff
05:08 James Morrison
you give me something james morrison
05:05 Stan Getz ft. Joao Gilberto
the girl from ipanema (45 rpm issue) stan getz ft. joao gilberto
05:00 Jill Scott
a long walk jill scott
04:56 Joya Mooi
hold you tight joya mooi
04:52 Barry White
never never gonna give you up barry white
04:48 Jason Mraz
hello, you beautiful thing jason mraz
04:44 Jose James
beauty jose james
04:39 Stevie Wonder
master blaster (jammin') stevie wonder