Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang
2

Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang

De 14-jarige Tijs Schenk uit Voorthuizen kreeg twee jaar geleden al een erkenning van de burgemeester omdat hij 3600 euro had ingezameld om sokken en ondergoed te kopen voor dakloze mensen.

Sinds de coronacrisis heeft hij zijn pijlen gericht op een nieuw project: koken in de daklozenopvang, waar sinds de crisis veel meer mensen verblijven.

Tijs’ motivatie is simpel, vertelt hij in deze video van BrightVibes en RTV Utrecht: ‘Als je de vrije tijd hebt en je hebt de wil ervoor, dan is het gewoon mooi om mensen te kunnen helpen hier.’

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Foto: Instagram.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:14 Michael Jackson
human nature michael jackson
13:11 Anthony Strong
on a clear day anthony strong
13:06 Dr Dre
keep their heads ringin' dr dre
13:02 Aretha Franklin & George Michael
i knew you were waiting (for me) aretha franklin & george michael
12:54 Jamison Ross
a mellow good time jamison ross
12:49 Grace Jones
i've seen that face before grace jones
12:45 Celeste
tonight tonight celeste
12:42 Frank Sinatra
lady is a tramp frank sinatra
12:37 Amy Winehouse
help yourself amy winehouse
12:34 Tom Browne
funkin' for jamaica tom browne