Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang
2

Tijs (14) kookt voor mensen in de daklozenopvang

De 14-jarige Tijs Schenk uit Voorthuizen kreeg twee jaar geleden al een erkenning van de burgemeester omdat hij 3600 euro had ingezameld om sokken en ondergoed te kopen voor dakloze mensen.

Sinds de coronacrisis heeft hij zijn pijlen gericht op een nieuw project: koken in de daklozenopvang, waar sinds de crisis veel meer mensen verblijven.

Tijs’ motivatie is simpel, vertelt hij in deze video van BrightVibes en RTV Utrecht: ‘Als je de vrije tijd hebt en je hebt de wil ervoor, dan is het gewoon mooi om mensen te kunnen helpen hier.’

Doing Donderdag met Sublime & BrightVibes

Iedere donderdag werken Sublime en BrightVibes samen om bijzondere doeners en denkers een zo groot mogelijk podium te geven. In onze samenleving staan we samen voor kleine en grote uitdagingen. Denk aan klimaatverandering, toenemende ongelijkheid of eenzaamheid. Inspirerende doeners en denkers werken aan aansprekende initiatieven en laten daarmee zien dat vooruitgang mogelijk is en dat iedereen daar aan kan beginnen en/of bijdragen.

In de ochtendshow van Francis Broekhuijsen komt Michiel de Gooijer, oprichter van BrightVibes, langs om te vertellen wie hij deze week in de spotlight wil zetten. In Nieuws van de Vooruitgang op Sublime hoor je meer over het initiatief. Op de website van Sublime kun je het volledige video-interview van BrightVibes bekijken.

Helden gezocht

Ben of ken jij iemand die zich inzet voor een betere wereld? Bijvoorbeeld iemand met een bijzonder initiatief of een mooi verhaal? Of wil je als bedrijf één van onze thema’s omarmen? Neem dan contact op met nieuws@sublime.nl. Wij bieden je graag een podium!

Foto: Instagram.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:33 John Mayer
slow dancing in a burning room john mayer
05:29 Curtis Harding
i won't let you down curtis harding
05:25 A Taste Of Honey
boogie oogie oogie a taste of honey
05:21 Oleta Adams
rhythm of life oleta adams
05:18 Madeleine Peyroux
don't wait too long madeleine peyroux
05:14 Lou Rawls
see you when i get there lou rawls
05:10 Young Gun Silver Fox
private paradise young gun silver fox
05:06 Erykah Badu
apple tree erykah badu
05:02 Matt Bianco
dancin' easy matt bianco
04:58 Al Jarreau
boogie down al jarreau