Tim Murck: “Beste millennial, neem je me mee naar een hip feestje?”

Tim Murck, columnist bij Sublime

Acteur en ondernemer Tim Murck kijkt verlangend naar millennials die ogenschijnlijk moeiteloos de ene na de andere succesvolle start-up uit de grond knallen en doet ze een verzoek. 

Beste Millennial,
Deze column is aan jou gericht. Laat me beginnen met je bedanken. Steeds als ik je tegenkom, verras je me met je zin in het leven en vertrouwen in de toekomst. Je bent knap, jong, slim en lijkt de kunst van het genieten volledig te beheersen.

Zelf ben ik van de generatie Post Nix. En ja… precies…Wij zijn opgegroeid met Giphart, Zwagerman, Rembo & Rembo en Purno de Purno.
Onze ouders hebben in de jaren 60 vol idealisme de macht naar zich toegetrokken en het, vlak voordat ze hun geloof verloren, aan ons doorgegeven. En wij… wij hadden werkelijk geen idee wat we ermee moesten. Een stel nihilistische post-idealisten met een hang naar plastic.

In jouw vocabulaire zijn wij waarschijnlijk ‘een beetje zuur’.

Je hebt me de afgelopen jaren vaak vertelt hoe je lekker aan het ondernemen was. Lekker vrij. Angel investers. Topproduct, start en scale en stukje verduurzaming.

Beste millennial, wil je mij alsjeblieft helpen met blijven geloven? Ik wil niet zuur worden. Ik wil me aan je optrekken. Als ik aan ondernemen denk, denk ik aan Muhammed Ali, die zich ronde na ronde in elkaar liet rammen in de hoop in de laatste ronde toe te kunnen slaan. Het blijven geloven in de droom, het vergeven en vergeten van wanbetalers, de net-niet-awards en terecht ontevreden collega’s. Jij draait waarschijnlijk je hand er niet voor om.

Neem je me af en toe mee naar een hip feestje? Laat je me proeven van het succes? Dan hou ik vol en blijf ik me, met al mijn zure, maar inmiddels wel enigszins gepokt en gemazelde ervaring, inzetten om een mooiere wereld achter te laten voor de volgende generaties… Ja? Cool, vet, dope… heel gaaf… awesome of weet ik veel wat… dankjewel… o shit… ik word gewoon oud.

De Sublime columns hoor je maandag t/m vrijdag om 12.30! Experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld.

Bericht achterlaten