Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Too Good To Go breidt uit naar US
19

Too Good To Go breidt uit naar US

Dankzij de app Too Good To Go werden ruim 28 miljoen maaltijden in 13 Europese landen gered. Nu gaat het bedrijf ook in de Verenigde Staten de strijd aan tegen voedselverspilling. Dat meldt het bedrijf vandaag op LinkedIn.

 

Volgens Joost Rietveld, de oprichter van Too Good To Go in Nederland, kan het initiatief juist in de Verenigde Staten het verschil maken. Maar liefst veertig procent van al het geproduceerde voedsel eindigt daar ongebruikt in de vuilnisbak. Zonde vindt hij, en daarom kunnen straks ook Amerikaanse horecazaken en supermarkten zich inschrijven bij de app.

Door middel van die app kunnen ondernemers een zogenoemde ‘magic box’ aanbieden aan geregistreerde gebruikers van Too Good To Go. Zo’n box is gevuld met producten die bijna over de datum zijn. Door deze te verkopen voor een zacht prijsje, wordt voedselverspilling tegengegaan.

De app wordt halverwege 2020 gelanceerd in de steden New York en Boston. Dat het bedrijf daar zo snel uit de grond gestampt wordt is niet zonder reden, vertelt Sharonne van Diemen van Too Good To Go. “Wij dromen van een wereld zonder voedselverspilling. Als we dat doel snel willen bereiken, dan moeten we ook snel gaan.”

LEES OOK:Lidl gaat voedselverspilling tegen: biefstuk of brood voor een kwartje

Dat Too Good To Go een succes wordt aan de andere kant van de oceaan, daar twijfelt ze dan ook niet aan. “We hebben daar vrijwel geen concurrentie. Daarnaast zijn wij nu de grootste app tegen voedselverspilling in Europa. Die titel kunnen we in de Verenigde Staten natuurlijk goed gebruiken.”

Ze kunnen al rekenen op de steun van een aantal partijen waar Too Good To Go in Europa mee samenwerkt. Koffieketens Starbucks en Tim Hortons zijn erg enthousiast en sluiten naar alle waarschijnlijkheid ook in de Verenigde Staten aan. Maar er zijn natuurlijk veel meer ondernemers die aan het einde van de dag eten overhouden. Om die enthousiast te maken is Too Good To Go druk bezig met het opbouwen van een Amerikaans team.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
17:10 The O'Jays
put our heads together the o'jays
17:05 Bee Gees
stayin' alive bee gees
16:53 Calvin Harris & Pharrell Williams & Kate Perry & Big Sean
feels (no rap) calvin harris & pharrell williams & kate perry & big sean
16:49 Chaka Khan
fate chaka khan
16:43 Marvin Gaye
got to give it up -the reflex revision marvin gaye
16:37 Prince
i need a man prince
16:33 Patrick Cowley & Sylvester
do you wanna funk patrick cowley & sylvester
16:21 Creative Source
who is he (and what is he to you)? creative source
16:16 George Michael
i want your sex (pt ii) george michael
16:12 Change
change of heart change