Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Biertje in ruil voor een zwerfafval
19

Biertje in ruil voor een zwerfafval

Restaurant DOT naast het stadsstrand in Groningen was klaar met alle blikjes, flesjes en sigarettenpeuken die voor de deur bleven liggen. Nu kun je een vuilniszak bij DOT ophalen. Als je die vol met zwerfvuil inlevert, krijg je als beloning een biertje!

 

Dat meldt het Dagblad van Noorden. Bezoekers van het populaire stadsstrand laten zo veel troep achter dat gemeentewerkers het nauwelijks opgeruimd krijgen. Toen besloot het management van DOT zelf in actie te komen. Ze hopen dat hun ludieke actie bijdraagt aan een schone omgeving waar bewoners zich prettig voelen.

Het Groningse restaurant staat niet alleen in hun actie. Zo heeft proeflokaal ’t Blauwe Theehuis in Amsterdam het ‘IJtje voor Karweitje’ in het leven geroepen. Voor een volle zak afval uit het Vondelpark krijg je een consumptiemunt.

En het geheim achter het brandschone festivalterrein van Wildeburg en Melt? Ook bier (of fris of wijn) en haring! Festivalgangers van Wildeburg krijgen een Hollandse nieuwe als ze tien tentharingen inleveren. Ook betaal je een borg van 5 euro voor het eventuele afval dat je achterlaat. Bij aankomst krijg je bij je bandje een vuilniszak. Als je die na afloop van het festival gevuld inlevert, krijg je je borg terug. Deze aanpak werkt volgens de organisatie van Wildeborg “als een tiet”. “Iedereen reageert er positief op en we zien en horen dat het ook daadwerkelijk verschil maakt.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
21:02 Chaka Khan
i'm every woman chaka khan
20:51 Paul Carrack ft. SWR Big Band
how long paul carrack ft. swr big band
20:47 Savine
never compare savine
20:42 India Arie
brown skin india arie
20:39 Sly & The Family Stone
dance to the music sly & the family stone
20:35 Prince
look at me, look at u prince
20:31 Joe
i wanna know joe
20:24 SWV
right here swv
20:19 Bachman Turner and Overdrive
looking out for no. 1 bachman turner and overdrive
20:16 Leon Bridges & Lucky Daye
all about you leon bridges & lucky daye