Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Biertje in ruil voor een zwerfafval
19

Biertje in ruil voor een zwerfafval

Restaurant DOT naast het stadsstrand in Groningen was klaar met alle blikjes, flesjes en sigarettenpeuken die voor de deur bleven liggen. Nu kun je een vuilniszak bij DOT ophalen. Als je die vol met zwerfvuil inlevert, krijg je als beloning een biertje!

 

Dat meldt het Dagblad van Noorden. Bezoekers van het populaire stadsstrand laten zo veel troep achter dat gemeentewerkers het nauwelijks opgeruimd krijgen. Toen besloot het management van DOT zelf in actie te komen. Ze hopen dat hun ludieke actie bijdraagt aan een schone omgeving waar bewoners zich prettig voelen.

Het Groningse restaurant staat niet alleen in hun actie. Zo heeft proeflokaal ’t Blauwe Theehuis in Amsterdam het ‘IJtje voor Karweitje’ in het leven geroepen. Voor een volle zak afval uit het Vondelpark krijg je een consumptiemunt.

En het geheim achter het brandschone festivalterrein van Wildeburg en Melt? Ook bier (of fris of wijn) en haring! Festivalgangers van Wildeburg krijgen een Hollandse nieuwe als ze tien tentharingen inleveren. Ook betaal je een borg van 5 euro voor het eventuele afval dat je achterlaat. Bij aankomst krijg je bij je bandje een vuilniszak. Als je die na afloop van het festival gevuld inlevert, krijg je je borg terug. Deze aanpak werkt volgens de organisatie van Wildeborg “als een tiet”. “Iedereen reageert er positief op en we zien en horen dat het ook daadwerkelijk verschil maakt.”


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
16:23  TLC
waterfalls (origineel) tlc
16:19 New Cool Collective & Mark Reilly
we should be dancing new cool collective & mark reilly
16:15 Barry White
never never gonna give you up barry white
16:11 Lauryn Hill & Bob Marley
turn your lights down low lauryn hill & bob marley
16:07 Jarabe de Palo
bonito jarabe de palo
15:52 Caro Emerald
back it up (new mix) caro emerald
15:49 Quincy Jones
summer in the city quincy jones
15:45 Prince
kiss prince
15:41 Blue Lab Beats ft. Alex Blake
nights in havana blue lab beats ft. alex blake
15:38 UB40
red red wine ub40