Tuxedo en Tony! Toni! Toné! funken de pan uit met hun nieuwe single

Het duo Tuxedo is weer terug met megafunky muziek! Dit keer hebben ze een samenwerking met de legendarische r&b-groep Tony! Toni! Toné!: ‘Own Thang’. Lees hieronder de review.

Speciale vinyluitgave voor Black Friday

Tuxedo heeft vanwege de afgelopen Black Friday twee singles op een speciale vinyl-plaat uitgebracht.  ‘Own Thang’ namen ze op met Tony! Toni! Toné! en ‘Get The Money’, samen met CeeLo Green. Heb je geen platenspeler? Geen zorgen, de nummers zijn daarnaast ook gewoon op Spotify te horen.

Opzoeken van hun funkgrenzen 

Tuxedo heeft met ‘Own Thang’ echt laten zien hoe goed ze zijn in het opzoeken van hun grenzen. De baslijn is dik en plakkerig, precies zoals het hoort. De harmonieën zijn erg vloeiend en de jam is strak. De aanwezigheid van de band Tony! Toni! Toné! is op een hele subtiele manier naar voren gebracht, totdat er in het tweede gedeelte van de track een switch wordt gemaakt.

Tijdmachine naar vervlogen tijden

De mannen gaan namelijk van funky disco naar een rustige elektronische Zapp & Roger’s-achtige groove. Zij gebruikten de talkbox voor het vervormen van de vocalen, en gaven hun nummers daarmee een elektronische twist. Dat trucje heeft Tuxedo nu ook gebruikt – en dat werpt zijn vruchten af! De mannen nemen ons mee in hun tijdmachine en voeren ons terug naar vervlogen tijden.

Luister hier naar ‘Own Thang’:

LEES OOK: De vorige Sublime New van Tuxedo: ‘The Tuxedo Way’

Bericht achterlaten