Uitstelgedrag? Huur een anti-uitstel-oppas in om je werk gedaan te krijgen

Anti-uitstel-oppas in de work cave

Jawel, het is zover. We zijn zo afgeleid dat we iemand moeten betalen om door te kunnen werken. In New York kun je tegenwoordig terecht in een “werkgrot” met anti-uitstel-oppas. En dat blijkt best lekker te werken.

Stel je voor: je hebt een belangrijke deadline en er moet nog een hoop gebeuren. Focus, dus. Maar wat is je toetsenbord eigenlijk vies. Tijd om eens grondig je laptop poetsen. En kreeg je nou net een kattenplaatje binnen op je telefoon?

Soms zou je jezelf willen opsluiten in een grot om dingen gedaan te krijgen. Nou, dat kan dus, zien we in deze video van de BBC. De startup Caveday in New York stelt werkruimtes beschikbaar, die ook wel ‘grotten’ worden genoemd. Voordat je naar binnengaat lever je je telefoon in bij de anti-uitstel-oppas. Vervolgens begin je aan je eerste cave-sessie, vertelt een deelnemer. Je tijd wordt bijgehouden door een procrastination nanny.

Zit de eerste ronde geconcentreerd werken erop, dan ga je met z’n allen even stretchen. Werken met oppas kost 25 dollar per cave-sessie. Leg dat maar eens uit aan je oma: ‘Dat klopt. Ik betaal iemand geld zodat ik kan werken.’

Het is misschien niet voor iedereen de ideale manier van werken, maar veel van de grot-werkers zijn enthousiast. Een van de deelnemers vertelt bijvoorbeeld dat ‘ie aan het begin onbewust naar z’n telefoon bleef grijpen. Maar dat het hem uiteindelijk lukte om zich echt te concentreren.

Bericht achterlaten