Utrechter tovert buurtfeest om in Pride mét burgemeester en dragqueens

Foto: Elvin Boer - Pridefeest Pelikaanstraat

Beter een goede buur dan een verre vriend. En dat gaat helemaal op wanneer je buurman Erik Persoon is. Afgelopen zaterdag greep de Utrechter Nationale Burendag aan om zijn buurtfeest te transformeren in één grote kleurrijke Pride.

Ieder jaar viert Erik Persoon Burendag in de Pelikaanstraat in Utrecht. Maar dit jaar hadden zijn buren een beetje pech, laat hij aan de website IndeBuurt weten: “Ik heb Burendag in mijn eentje omgetoverd tot de Pelikaan Pride, want wij zijn Proud to be Pelikaan! Ik heb dit thema gekozen vanwege mijn LHBTI+-achtergrond en netwerk. Daardoor heb ik bizar veel regenboogvlaggen en andere versiering kunnen regelen.”

Door middel van oproepen op Facebook, steun van gemeente Utrecht en regenboogkroegen Bodytalk en Kalff wist Erik samen met buurtbewoners en vrienden er een groots Pride-spektakel van te maken, inclusief een toespraak van de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen.

Ook waren er dragqueens, vuurwerk, rookmachine, confetti, glitters, een Pelikaanstraat Pride Pubquiz en natuurlijk regenbogen. Heel veel regenbogen. Erik stelt op zijn Facebook dat dit de beste burendag was die ooit in Nederland is georganiseerd:

LEES OOK: Eerste Gaypride was rampzalig, maar heeft tot veel vooruitgang geleid

Bericht achterlaten