Vacature fulltime samensteller Nieuws van de Vooruitgang

Sublime is behalve een muziekzender met de beste funk, soul en jazz een mentality brand met de focus op vooruitgang. Met onze zelfgeschreven nieuwsbulletins proberen we het wereldnieuws op onze eigen, nieuwsgierige, positieve manier te benaderen en willen we luisteraars/volgers/lezers inspireren.

Thema’s die onze aandacht hebben zijn: klimaat, economie, innovatie, maatschappij, cultuur en gendergelijkheid. Dit is een wezenlijk onderdeel van wie we zijn en hoe we tegen de wereld aankijken.

Wat we zoeken
Een enthousiaste samensteller voor het aansturen van de redactie van het Nieuws van de Vooruitgang die zelf actief meewerkt aan het schrijven van de radiobulletins en artikelen voor de website. Je inspireert je collega-redacteuren met ideeën en originele invalshoeken, hebt een digitale rolodex vol experts die een interessant licht kunnen werpen op onderwerpen en je snapt zelf ook erg goed hoe je verdieping geeft aan een nieuwsbericht. We zoeken een journalist “nieuwe stijl” die denkt in “online koppen”, interactie via socials aangaat en de mogelijkheden van podcasts en video snapt. Het inzetten van diverse platforms voor het vergroten van ons bereik en impact is essentieel. Het vertalen naar een evenement passend bij onze thema’s toont aan dat je groot denkt.

Profiel 
– Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring op een journalistieke redactie
– Je hebt een journalistieke of mediagerelateerde opleiding

– Je bent breed geïnteresseerd in de wereld om je heen en je zintuigen voor relevant nieuws en inzichten staan altijd aan

– Je hebt ervaring in het maken van podcasts
– Je hebt verstand van audiobewerking
– Je hebt verstand van alle (social)mediakansen om verhalen verder te brengen dan een nieuwtje op de radio, met in het bijzonder podcasts

– Je hebt een commerciële inslag en weet samen met ons salesteam multimediale events en branded content op te zetten om Het Nieuws van de Vooruitgang meer bekendheid te geven.
– Je bent creatief, proactief, verantwoordelijk, gestructureerd en gedreven

– Je vindt het leuk om je kennis en ideeën over te brengen aan anderen en neemt graag de regie om een project tot in de puntjes te verzorgen

Wij bieden
Een creatieve omgeving waar je werkt met een kleine club gedreven mensen die kansen zien in alle nieuwe vormen van media en geloven in een sterk mediamerk dat de wereld anders benadert dan de traditionele media. De sfeer is informeel, je kunt 100% jezelf zijn en we houden van hard werken. Marktconform salaris op basis van 40 uur.

Meer informatie: Sander de Heer (eindredacteur) sander@sublime.nl

Bericht achterlaten