Vakantie: alles van tevoren plannen of op de bonnefooi?

Deze week kwamen wij een nieuwe app tegen: Benny. In deze app kan je je vrienden een hotel of accommodatie aanbevelen. Als zij deze ook echt boeken, dan krijg je daar zelf een afdracht van. Voordat je accommodaties mag adviseren aan vrienden, moet je nog wel door een screening komen, die kijkt naar je autoriteit op reisgebied.

Als je hotels krijgt aanbevolen door een vriend of vriendin, boek je ze dan ook echt ruim van tevoren? Of ga je liever op de bonnefooi op vakantie en zie je daar wel waar je overnacht? We vroegen Andrew Morton van Travel Essence wat nou beter is: je vakantie alvast uitstippelen van dag tot dag, of zonder plan op vakantie gaan?

Volgens Andrew is het antwoord op deze vraag afhankelijk van verschillende factoren:

– Wat voor mens ben je? Ben je een controlfreak, of zie je het allemaal wel als je eenmaal op de plaats van bestemming bent?

– Waar ga je heen? Ga je naar een verre bestemming en wil je daar zo veel mogelijk zien? Dan is het slim om van tevoren te kijken waar je heen wilt, en dan is je planning heel belangrijk.

– Is het een plek waar je vaker heen zult gaan? Als je van plan bent om ergens één keer naartoe te gaan, moet je misschien meer regelen en plannen van tevoren. Maar weet je al dat je vaker zult gaan, dan is het niet nodig om alles al uit te stippelen.

Luister de hele aflevering hier:

Bericht achterlaten