Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Van trefbal naar atletiek
19

Van trefbal naar atletiek

Voor de gymles wordt er vaak een beroep gedaan op ‘gewone’ meesters en juffen. Daardoor blijft het tekort aan ‘echte’ gymleraren een beetje onder de radar. Maar scholen proberen op allerlei creatieve manieren om iemand voor de klas te laten staan. 

In Apeldoorn maakt de echte gymleraar nu volgens het AD een comeback. Organisatie Accres beheert in die stad een aantal sporthallen. Om het sporten te bevorderen gaat Accres sportclinics geven. Onder de naam Schoolsport 2.0 wordt dit gecombineerd met bestaande schoolsport-toernooien. Komend schooljaar kan Accres daarvoor 12 gespecialiseerde vakdocenten inzetten. En die doen meer dan langs de kant staan bij een potje trefbal.

Door samen te werken met verschillende lokale sportverenigingen wordt het aanbod bovendien breder. De kinderen krijgen straks les in sporten als atletiek, mountainbiken en dansen. Dat is niet alleen gezond en leerzaam, maar ook hartstikke leuk. En als ze de smaak te pakken krijgen van een bepaalde sport, zijn ze ook nog van harte welkom bij een van de samenwerkende sportverenigingen.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:35 Zeep
baby zeep
06:32 Stevie Wonder
as stevie wonder
06:24 Jones Girls
nights over egypt jones girls
06:21 Jamie Cullum
i get a kick out of you jamie cullum
06:17 Mary J. Blige
all that i can say mary j. blige
06:13 Bill Withers
lean on me bill withers
06:09 Adele
right as rain adele
06:06 Billie Holiday
you've changed (studio rio version) billie holiday
06:02 D'Angelo
brown sugar d'angelo
05:56 Sabrina Starke
sunny days sabrina starke