Van trefbal naar atletiek

Voor de gymles wordt er vaak een beroep gedaan op ‘gewone’ meesters en juffen. Daardoor blijft het tekort aan ‘echte’ gymleraren een beetje onder de radar. Maar scholen proberen op allerlei creatieve manieren om iemand voor de klas te laten staan. 

In Apeldoorn maakt de echte gymleraar nu volgens het AD een comeback. Organisatie Accres beheert in die stad een aantal sporthallen. Om het sporten te bevorderen gaat Accres sportclinics geven. Onder de naam Schoolsport 2.0 wordt dit gecombineerd met bestaande schoolsport-toernooien. Komend schooljaar kan Accres daarvoor 12 gespecialiseerde vakdocenten inzetten. En die doen meer dan langs de kant staan bij een potje trefbal.

Door samen te werken met verschillende lokale sportverenigingen wordt het aanbod bovendien breder. De kinderen krijgen straks les in sporten als atletiek, mountainbiken en dansen. Dat is niet alleen gezond en leerzaam, maar ook hartstikke leuk. En als ze de smaak te pakken krijgen van een bepaalde sport, zijn ze ook nog van harte welkom bij een van de samenwerkende sportverenigingen.

Bericht achterlaten