Luister hier naar de Sublime Summertime Top 500!
Miljarden voor Amerikaanse natuurparken
19

Miljarden voor Amerikaanse natuurparken

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat wordt gezien als de belangrijkste natuurbeschermingswet van de afgelopen vijftig jaar.

In het voorstel staat dat er 6,5 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor achterstallig onderhoud van nationale parken in de Verenigde Staten, en nog eens 900 miljoen dollar per jaar voor natuurbeheer door het Land & Water Conservation Fund. Naast vooruitgang voor de natuur moet het project ook duizenden banen opleveren.

De Great American Outdoors Act werd met een overgrote meerderheid van de stemmen aangenomen door de senaat. Het wetsvoorstel gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden. President Trump heeft kort geleden laten weten het wetsvoorstel te ondersteunen. Volgens Amerikaanse media doet hij dat met name om de steun van twee belangrijke republikeinen te behouden.

Natuurorganisaties zijn blij met deze ontwikkeling, schrijft HuffPost. Jennifer Morris, de ceo van The Nature Conservancy, noemt het ‘een historische overwinning voor de bescherming van de natuurlijke landschappen van Amerika’.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:06 UB40
kingston town ub40
15:02 Toni Braxton
you're makin' me high toni braxton
14:53 Calvin Harris & Sam Smith
promises calvin harris & sam smith
14:49 Chaka Khan
i feel for you chaka khan
14:44 Buena Vista Social Club
de camino a la vereda buena vista social club
14:41 Warren G & Nate Dogg
regulate warren g & nate dogg
14:38 Nona
forever yours nona
14:34 Van MC Coy
soul cha cha van mc coy
14:27 Leon Bridges
bad bad news leon bridges
14:23 Mezzoforte
garden party (single edit) mezzoforte