Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Miljarden voor Amerikaanse natuurparken
19

Miljarden voor Amerikaanse natuurparken

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat wordt gezien als de belangrijkste natuurbeschermingswet van de afgelopen vijftig jaar.

In het voorstel staat dat er 6,5 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor achterstallig onderhoud van nationale parken in de Verenigde Staten, en nog eens 900 miljoen dollar per jaar voor natuurbeheer door het Land & Water Conservation Fund. Naast vooruitgang voor de natuur moet het project ook duizenden banen opleveren.

De Great American Outdoors Act werd met een overgrote meerderheid van de stemmen aangenomen door de senaat. Het wetsvoorstel gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden. President Trump heeft kort geleden laten weten het wetsvoorstel te ondersteunen. Volgens Amerikaanse media doet hij dat met name om de steun van twee belangrijke republikeinen te behouden.

Natuurorganisaties zijn blij met deze ontwikkeling, schrijft HuffPost. Jennifer Morris, de ceo van The Nature Conservancy, noemt het ‘een historische overwinning voor de bescherming van de natuurlijke landschappen van Amerika’.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
05:13 Brothers Johnson
strawberry letter 23 brothers johnson
05:09 Terry Callier
midnight mile terry callier
05:05 Prince
musicology prince
05:01 Stretch
why did you do it? stretch
04:55 Herbie Hancock ft. Sting
sistermoon herbie hancock ft. sting
04:51 Fun Lovin' Criminals
love unlimited fun lovin' criminals
04:49 John Legend
i do john legend
04:44 Al Green
here i am baby (come and take me) al green
04:41 Mary Mary
shackles mary mary
04:37 Jamie Cullum
i get a kick out of you jamie cullum