Miljarden voor Amerikaanse natuurparken
19

Miljarden voor Amerikaanse natuurparken

De Amerikaanse senaat heeft woensdag een wetsvoorstel aangenomen dat wordt gezien als de belangrijkste natuurbeschermingswet van de afgelopen vijftig jaar.

In het voorstel staat dat er 6,5 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor achterstallig onderhoud van nationale parken in de Verenigde Staten, en nog eens 900 miljoen dollar per jaar voor natuurbeheer door het Land & Water Conservation Fund. Naast vooruitgang voor de natuur moet het project ook duizenden banen opleveren.

De Great American Outdoors Act werd met een overgrote meerderheid van de stemmen aangenomen door de senaat. Het wetsvoorstel gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden. President Trump heeft kort geleden laten weten het wetsvoorstel te ondersteunen. Volgens Amerikaanse media doet hij dat met name om de steun van twee belangrijke republikeinen te behouden.

Natuurorganisaties zijn blij met deze ontwikkeling, schrijft HuffPost. Jennifer Morris, de ceo van The Nature Conservancy, noemt het ‘een historische overwinning voor de bescherming van de natuurlijke landschappen van Amerika’.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 9:30 en 18:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
04:26 Nina Simone
my baby just cares for me nina simone
04:22 Stevie Wonder
pastime paradise stevie wonder
04:19 Gregory Porter
concorde gregory porter
04:16 Marvin Gaye
come get to this marvin gaye
04:12 Gare du Nord
sea of love gare du nord
04:09 SWV
right here swv
04:04 Guru & Erykah Baddu
plenty guru & erykah baddu
04:00 Floaters
float on floaters
03:54 Lianne La Havas
bittersweet lianne la havas
03:50 Groove Armada
my friend groove armada