Vegasandwich met groene tomaten

Groene, onrijpe tomaten moeten gebakken worden voor ze eetbaar zijn. Deze sandwich is een gezonde vegavariant van een soulfoodklassieker!

Ingrediënten:

– 2 medium groene tomaten

– 1 kopje bloem

– 3 eetlepels rijstebloem of gewone bloem

– 1/8 theelepel kurkuma

– 2 eetlepels water

– driekwart kopje broodkruimels

– driekwart kopje maismeel

– halve eetlepel cayennepeper

– zout en peper

– olie

Bereiding:

– Doe het kopje bloem op een bord. Combineer de drie eetlepels bloem, kurkuma en water in een kleine kom. Voeg de broodkruimels en het maismeel samen op een ander bord. Snij de tomaten in plakken van ongeveer 2 centimeter.

– Leg de tomaten op een theedoek, bestrooi met zout en laat dat 10 minuten intrekken.

– Bedek de tomaten met de bloem.

– Doop ze daarna in het kurkuma-deeg.

– Bedek ze daarna met het broodkruimmengsel.

– Laat een kwartiertje afkoelen in de koelkast.

– Verhit een laagje olie op middelhoog vuur en bak de tomaten 2 à 3 minuten per kant.

– Serveer op geroosterd brood en garneer naar smaak.

Bericht achterlaten