De dag in vooruitgang: Dit zijn de beste (Thuis)Werkgevers, en meer
1

De dag in vooruitgang: Dit zijn de beste (Thuis)Werkgevers, en meer

Heb je het gemist of wil je het nog eens teruglezen: dit was het Nieuws van de Vooruitgang van dinsdag 16 maart 2021. 

Dit zijn de beste (Thuis)Werkgevers van Utrecht

Sinds een jaar werken we zoveel mogelijk thuis. Werkgevers die dat voor hun personeel extra prettig maken, namen gisteren de allereerste (Thuis)Werkgever award in ontvangst.

Het gaat om een initiatief van Goedopweg, een samenwerkingsverband van onder meer de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat.

De winnaar in de categorie vanaf 200 werknemers is Triodos. Werknemers van de bank kunnen thuis een comfortabele werkplek krijgen van hergebruikte materialen. Een ergonoom komt dan langs om te checken of ze er goed bij zitten.

Dit fysieke aspect is belangrijk, zegt de directeur van Triodos Nederland, Pauline Bieringa. En daarnaast is het essentieel dat het team goed met elkaar in contact blijft. “We hebben ervoor gezorgd dat er veel informele ontmoetingen zijn, weliswaar digitaal. We hebben bijvoorbeeld team building-sessies, maar ook informele koffiedates.”

Verder konden jonge ouders extra zorgverlof opnemen, en er was een financiële bijdrage om hen te ontzorgen, bijvoorbeeld door een oppas te nemen. De kosten van dit soort maatregelen vallen volgens Bieringa mee; vooral als je bedenkt wat er gebeurt als werknemers uitvallen. “Dan missen ze het contact met de klanten, en benadeel je die. Bovendien is het op den duur duurder. Ik vind dat we met relatief weinig inspanning heel veel hebben bereikt.”

In de categorie tot 20 werknemers won Fynch Smart Mobility, dat zijn werknemers motiveerde om tijdens het thuiswerken genoeg te bewegen met een eigen app. Red Logic (20-50 werknemers) sprong er voor de jury uit vanwege hun persoonlijke aandacht voor medewerkers, en de ruimte die zij kregen om minder te werken als de thuissituatie daarom vroeg. De award in de categorie 50 tot 200 werknemers ging naar LBG Sight, dat veel activiteiten organiseerde om medewerkers betrokken te houden.

Brussel wil Europese vakanties mogelijk maken met corona-reispas

Op vakantie binnen Europa – als het aan de Europese Commissie ligt, is dat komende zomer mogelijk voor mensen met een speciale reispas. Dat meldt de NOS. Op de reispas is te zien of je negatief getest bent op corona, of je antistoffen hebt omdat je het virus onlangs hebt gehad, of dat je bent gevaccineerd.

Lidstaten hebben bij de EU aangegeven dat ze wel zelf willen bepalen onder welke voorwaarden reizigers hun land binnenkomen.

Morgen presenteert de Europese Commissie het volledige plan.

Amerikaanse regering krijgt eerste Native American minister

Een meerderheid van de Amerikaanse senaat stemde gisteren voor de benoeming van Deb Haaland tot minister van binnenlandse zaken. Dat maakt haar de eerste Native American, een oorspronkelijke bewoner van de VS, die minister wordt. Media spreken van een ‘historische stap’.

Haaland staat bekend om haar inzet voor schone energie en natuurbescherming.

Studenten helpen scholieren met voorbereiding eindexamens

De eindexamens komen dichterbij, en scholieren staan er met de voorbereidingen niet alleen voor. De komende tijd gaan studenten hen helpen met het wegwerken van eventuele achterstanden. Dat gebeurt via het landelijke initiatief Studentinzetopschool, zo lezen we in het AD.

Via dit initiatief kunnen studenten van hbo’s en universiteiten zich aanmelden om bijles te geven. Om dat zo goed mogelijk te doen, worden ze getraind en begeleid door een lerarenopleiding.

Ook voor de lerarenopleidingen heeft het project mogelijk zijn voordelen: zij hopen de studenten enthousiast te maken voor een toekomst als docent.

Hét excuus om een saaie videovergadering te verlaten

Zit je in een slaapverwekkende Zoom-vergadering, dan kun je moeilijk het ouderwetse excuus gebruiken dat je net een tunnel inrijdt. Tijd om daar wat aan te veranderen, vond de Amerikaanse Sam Lavigne. Hij ontwikkelde de Zoom Escaper: een tool waarmee je verschillende geluiden kunt afspelen om aan een ongewenst Zoomgesprek te ontsnappen.
Je kunt bijvoorbeeld doen alsof het ineens heel hard waait, of pretenderen dat er een huilende man in je kamer zit die je dringend moet troosten. De audio-effecten zijn te vinden op zoomescaper.com.

Meer constructief nieuws? Iedere werkdag op de halve uren tussen 10:30 en 15:30 hoor je bij Sublime het Nieuws van de Vooruitgang.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
11:18 The Bamboos
nothing i wanna know about the bamboos
11:14 2Pac
do for love 2pac
11:10 Gregory Porter & Laura Mvula
water under bridges gregory porter & laura mvula
11:06 Aretha Franklin
what a fool believes aretha franklin
10:54 Commodores
brick house commodores
10:50 Lalah Hathaway & Robert Glasper
show me your soul lalah hathaway & robert glasper
10:47 Otis Redding
fa-fa-fa-fa fa (sad song) otis redding
10:43 Lenny Kravitz
i belong to you lenny kravitz
10:39 Belleruche
anything you want (not that) belleruche
10:36 Stevie Wonder
isn't she lovely stevie wonder