Prince-memoires!
19

Prince-memoires!

In 2016 werd het bekendgemaakt dat Prince een mémoire aan het schrijven was over zijn eigen leven. Na 3 jaar is eindelijk bekend gemaakt dat het boek op 29 oktober 2019 uitkomt.

De memoires van Prince heten ‘The Beautiful Ones’. De zanger heeft zelf nog een maand gewerkt aan het boek en heeft in totaal 50 pagina’s geschreven voordat hij dood ging. De andere 288 pagina’s zijn gevuld met foto’s en songteksten.

“‘The Beautiful Ones’ is het diep persoonlijke verhaal van hoe Prince Rogers Nelson de Prince werd die we kennen: het realtime verhaal van een kind dat de wereld om zich heen absorbeert en een persona, een artistieke visie en een leven creëert, vóór de hits en de roem die hem zouden gaan definiëren”, zegt uitgever Random House over het boek. 

Het boek wordt in vier delen verteld. Het eerste deel zijn de memoires die Prince schreef vóór zijn tragische dood, die ons via zijn eigen lyrische proza ​​in zijn kindertijd brengen. Het tweede deel neemt ons mee door Princes vroege jaren als muzikant, voordat zijn eerste album werd uitgebracht.

Het derde deel toont de evolutie van Prince door middel van openhartige beelden van wat later zijn meesterwerk zou worden, wat we zien in het vierde deel van het boek: zijn originele handgeschreven werkbladen voor Purple Rain.

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:38 Simply Red
it's only love simply red
13:31 Mary J. Blige
family affair mary j. blige
13:25 James Brown
the payback (part i) james brown
13:22 Marcos Valle & Stacey Kent
the answer (a resposta) marcos valle & stacey kent
13:18 Erykah Badu
tyrone (live) erykah badu
13:15 Allen Stone + Jamie Lidell
taste of you allen stone + jamie lidell
13:11 Diana Ross
upside down diana ross
13:07 Michael Kiwanuka
tell me a tale michael kiwanuka
13:04 Detroit Spinners
i'll be around detroit spinners
12:54 Prince
strollin' prince