Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Prince-memoires!
19

Prince-memoires!

In 2016 werd het bekendgemaakt dat Prince een mémoire aan het schrijven was over zijn eigen leven. Na 3 jaar is eindelijk bekend gemaakt dat het boek op 29 oktober 2019 uitkomt.

De memoires van Prince heten ‘The Beautiful Ones’. De zanger heeft zelf nog een maand gewerkt aan het boek en heeft in totaal 50 pagina’s geschreven voordat hij dood ging. De andere 288 pagina’s zijn gevuld met foto’s en songteksten.

“‘The Beautiful Ones’ is het diep persoonlijke verhaal van hoe Prince Rogers Nelson de Prince werd die we kennen: het realtime verhaal van een kind dat de wereld om zich heen absorbeert en een persona, een artistieke visie en een leven creëert, vóór de hits en de roem die hem zouden gaan definiëren”, zegt uitgever Random House over het boek. 

Het boek wordt in vier delen verteld. Het eerste deel zijn de memoires die Prince schreef vóór zijn tragische dood, die ons via zijn eigen lyrische proza ​​in zijn kindertijd brengen. Het tweede deel neemt ons mee door Princes vroege jaren als muzikant, voordat zijn eerste album werd uitgebracht.

Het derde deel toont de evolutie van Prince door middel van openhartige beelden van wat later zijn meesterwerk zou worden, wat we zien in het vierde deel van het boek: zijn originele handgeschreven werkbladen voor Purple Rain.

 


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
01:30 D'Angelo
feel like makin' love d'angelo
01:27 Lizz Wright
singing in my soul lizz wright
01:24 Chaka Khan
i was made to love him chaka khan
01:20 Jordan Mackampa
peace by piece jordan mackampa
01:18 Diana Ross & The Supremes
reflections diana ross & the supremes
01:14 Mario Biondi
what have you done to me mario biondi
01:11 Harold Melvin and the Blue Notes
the love i lost harold melvin and the blue notes
01:06 Randy Crawford
knockin' on heaven's door randy crawford
01:03 Gabrielle
rise gabrielle
00:57 Down To The Bone
music is the key down to the bone