Win te gekke Pioneer Prijzen bij Funky Friday - Klik Hier
winactie pioneer dashcam
Vrijheid op wielen
19

Vrijheid op wielen

Wat doe je als je een stel onverkochte scootmobielen in je winkel hebt staan? Ondernemer Philip Pavone uit het Amerikaanse Connecticut besloot ze gratis aan te bieden aan mensen die zo’n wagentje goed konden gebruiken.

En dat waren er een heleboel, zo bleek toen Pavone een advertentie plaatste in de lokale krant. Dat was in 2009. Hij ontving toen meer dan 60 brieven van mensen die verlegen zaten om een scootmobiel, en schrok van de verhalen: sommigen schreven dat ze al maanden hun huis niet uit waren geweest en dat ze simpelweg geen geld hadden om een scootmobiel te kopen.

De winkeleigenaar besloot er werk van te maken. Na het weggeven van de karretjes uit zijn eigen zaak, ging hij op zoek naar ongebruikte exemplaren. Hij kwam erachter dat er in garages en kelders in Connecticut heel wat kapotte en afgedankte scootmobielen stonden te wachten op een nieuwe eigenaar. En het project AZ Pawn Gift of Mobility was geboren.

Al tien jaar zamelt Pavone nu oude scootmobielen in, om die vervolgens op te knappen en te doneren aan mensen die anders niet zelfstandig op pad zouden kunnen. En dat leidt tot ontroerende reacties. Een oudere dame vertelt dat ze jarenlang depressief thuis heeft gezeten, en dat het wagentje haar helpt om weer naar buiten te kunnen, het park in te rijden en een praatje te maken met haar buren. ‘Ik kan weer leven’, zegt ze tussen de tranen door.

En ze is niet de enige: 580 mensen genieten inmiddels van hun vrijheid op wielen.

Bron: Good News Network.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
02:24 H.E.R.
hold on h.e.r.
02:20 Sergio Mendes & John Legend
please baby don't sergio mendes & john legend
02:15 Janet Jackson
all for you janet jackson
02:11 Eric Clapton
change the world eric clapton
02:07 Brothers Johnson
stomp! brothers johnson
02:04 Frank Sinatra
i've got you under my skin frank sinatra
02:00 Chaka Khan
i was made to love him chaka khan
01:56 Jones
giving it up jones
01:53 Jackie Wilson
it only happens when i look at you jackie wilson
01:49 De La Soul
roller skating jam 'named saturdays' de la soul