De Week van de Digitale Radio op Sublime

Win in de Week van de Digitale Radio een DAB+ radio van Como Audio op Sublime! 

Van 6 t/m 12 juli vieren we de Week van de Digitale Radio en dat is goed nieuws voor jou! Want bij Sublime maak je vanaf maandag 6 juli een week lang iedere werkdag kans op deze vette digitale radio van Como Audio. Een aanwinst voor je interieur én de beste geluidskwaliteit die je kunt wensen. Zo kun je voortaan naar Sublime luisteren in de meest heldere geluidskwaliteit, alsof je favoriete soul-, jazz- en funkartiesten naast je in de huiskamer staan te zingen.

Wat is DAB+?

Steeds meer Nederlanders omarmen DAB+, de digitale radio-opvolger van FM in de ether. En dat is goed nieuws, want DAB+ biedt betere audiokwaliteit en een breder aanbod van radiostations!

In heel Europa moet FM op termijn plaatsmaken voor Digitale Radio. Digital Audio Broadcasting is een Europees gedigitaliseerd radiosysteem dat het analoge radiosignaal (FM) gaat vervangen en DAB+ is zijn verbeterde broertje. In Nederland zitten we nog in een transitiefase. Dat betekent dat DAB+ steeds meer geïntegreerd wordt in radio’s smartphones en auto’s. Inmiddels is DAB+ al in bijna elke nieuwe auto te krijgen.

In Noorwegen schakelden ze in 2017 al de laatste FM-masten uit, waarmee ze het eerste Europese land waren dat volledig is overgestapt op Digitale Radio. In Nederland is het nog lang niet zo ver. De overheid heeft, net als de meeste Europese landen, nog geen einddatum voor FM afgesproken.

De voordelen van DAB+

 • DAB+ is veel minder storingsgevoelig dan FM, het geluid is ruisvrij en helderder.
 • Op termijn kun je jouw radiozender in alle uithoeken van het land ontvangen. Dus geen gepruts meer met het afstemmen op de juiste frequentie.
 • In tegenstelling tot digitale radio via internet, pluk je het digitale signaal van DAB+, net als het oude FM, gratis uit de lucht, zonder verdere datakosten. DAB+ is dus helemaal gratis.
 • Digitale Radio biedt een breder aanbod van radiostations. Via DAB+ kun je naast alle FM-zenders bijvoorbeeld ook populaire themazenders ontvangen.
 • Digitale Radio biedt ruimte voor meer radiozenders. De FM-band zit daarentegen helemaal vol.
 • Je hoeft geen frequenties te kennen omdat op het zoeken op naam van de zender gaat.
 • Je kunt extra informatie ontvangen, bijvoorbeeld over de muziek die je luistert, maar ook sportuitslagen en filemeldingen…
 • DAB+ is beter voor het milieu. Het verbruikt 80% minder energie dan analoge zendmasten

Is online radio hetzelfde als DAB+? Radio luisteren via het internet, bijvoorbeeld via streamingdiensten of apps op je telefoon op laptop, is niet hetzelfde als Digitale Radio. Hier zitten namelijk datakosten aan verbonden van je internetprovider. Bovendien heb je via internet minder luisterzekerheid vanwege de verbinding. DAB+ heb je een stabiel signaal via de ether en is altijd gratis.

Maak iedere dag kans op DAB+ radio van Como Audio [Update: winactie gesloten]

Vraag deze week het salsa alarm aan in de Sublime app en wie weet win jij een DAB+ radio van Como Audio! Elke dag draaien we in de ochtendshow Sublime Sunrise rond 8.45 het salsa alarm waarin je je favoriete zomerse salsa, merengue, bachata, reggae of andere zonnige funk, soul en jazzplaten kunt aanvragen!

Geef jouw favoriete plaat door in de Sublime-app. Word je teruggebeld in de ochtendshow Sublime Sunrise? Dan is deze prachtige radio van jou! De winactie loopt van maandag 6 tot en met vrijdag 12 juli. 

Één reactie op “De Week van de Digitale Radio op Sublime

 1. Pieter Ott

  Hallo,
  Ik probeer Sinds gisteren regelmatig een app te versturen naar jullie, maar krijg dan telkens de melding dat er iets mis is gegaan. Is de app overbelast door de DAB+?

  Groeten Pieter Ott

Bericht achterlaten