Week van de Digitale Radio op Sublime!

Steeds meer Nederlanders omarmen DAB+, de digitale radio-opvolger van FM in de ether. En dat is goed nieuws, want DAB+ biedt betere audiokwaliteit en een breder aanbod van radiostations. Daarom is het vanaf maandag Week van de Digitale Radio op Sublime!

In heel Europa moet FM op termijn plaatsmaken voor Digitale Radio. Digital Audio Broadcasting is een Europees gedigitaliseerd radiosysteem dat het analoge radiosignaal (FM) gaat vervangen en DAB+ is zijn verbeterde broertje. In Nederland zitten we nog in een transitiefase. Dat betekent dat DAB+ steeds meer geïntegreerd wordt in radio’s smartphones en auto’s. Inmiddels is DAB+ al in bijna elke nieuwe auto te krijgen.

Van 8 t/m 12 juli vieren we de Week van de Digitale Radio en dat is goed nieuws voor jou! Want bij Sublime maak je in deze week iedere dag kans op deze vette digitale radio van Como Audio. Met deze gloednieuwe Digitale Radio ben je in een klap klaar voor de toekomst! Maak vanaf 8 juli iedere dag kans op een Como Audio DAB+ door mee te discussiëren over digitale radio.

11 reacties op “Week van de Digitale Radio op Sublime!

 1. Carlijn

  Beste Jacqueline,
  Dank voor je berichtje. Dat klopt inderdaad, je hebt hier een Facebookaccount voor nodig.
  Hartelijke groet, Carlijn – Sublime.

 2. Jacqueline

  Beste Carlijn, zo jammer dat het weer gekoppeld wordt aan Facebook. Volgens mij moet je dan zelf een account hebben maar ik ben anti-Facebook dus dat gaat niet.

  Mvg Jacqueline

 3. Petra

  DAB was toekomst en nu heden, geen geruis en heel veel zenders! Ik zou willen dat ik die in mijn auto had!

 4. Carlijn

  Beste Jacqueline,
  Dank voor je inhoudelijke reactie! Als je hem deelt in onze Facebookgroep, dan komt het helemaal goed!
  Groet, Carlijn – Sublime.

 5. Jacqueline

  Waar blijft de tijd? Maar ideaal. Elke dag luister ik al wel de radio digitaal op de smartphone met de radio-app in de trein en thuis via Ziggo. Je kan makkelijk switchen van radiozender en hebt geen ruis en het verbruikt bijna geen data merk er weinig van.

  En op het werk nog ouderwets een radio met antenne 😏 heeft ook wel iets. De platenspeler komt terug en de radio gaat moderner.

 6. Peter van Mourik

  Is DAB+ één op één de vervanger voor FM met dezelfde toegankelijkheid ? En is de ontvangst thuis ook te realiseren met een etherantenne of moet dit via internet/WIFI om de digitale kwaliteit te behalen ?
  Zou mooi zijn als ik op mijn verjaardag 12 juli verblijd zou worden met deze radio. 😜

 7. Jacqueline

  De techniek gaat snel maar digitale radio is ideaal. Ik gebruik dagelijks de radio-app met alle zenders al op mijn smartphone als ik in de trein zit en thuis al jaren via Ziggo. Het voordeel je kan makkelijk switchen van radiozender en geen ruis meer als de ontvangst soms minder is. Qua internetverbruik kost het niet echt data merk er bijna niets van.

  Op het werk gebruik ik nog ouderwets een radio met antenne en dat heeft ook wel iets.
  De platenspeler komt terug en de digitale radio komt op de markt📻

 8. Carlijn

  Beste Dré,
  Hartelijk dank voor je bericht. De Week van De Digitale Radio begint volgende week en dan zullen wij ook verschillende discussieberichten plaatsen die hierover gaan. Desalniettemin is jouw reactie heel nuttig en ik zal hem alvast doorzetten naar onze redactie als voorloper op volgende week!
  Groet, Carlijn – Sublime.

 9. Dré Kampfraath

  ik discussieer graag mee over DAB. Maar voor discussie moet er eerst geïnformeerd worden. En dat kan nog wel wat beter. Ik hoor allerlei vragen: gebruik je dus altijd internet? En moet je dus een abonnement hebben om te kunnen luisteren? En dus geen muziek als je geen bereik hebt? Kortom, zorg dat er ook gewoon basis informatie wordt verspreid in alle communicatie dei nu alleen lijkt te gaan over adaptie.

  Dré Kampfraath 0647180876

Bericht achterlaten