Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Win een zoutbewust diner
20

Win een zoutbewust diner

Zeg ‘dag’ tegen zout en ‘hallo’ tegen smaak! Want zoutbewust eten is een eitje als je meer kruiden en specerijen gebruikt.

 

Vrijdag 17 mei is het de ‘Dag tegen Zout’ op Sublime. In onze ochtendshow deelt topkok Rudolph van Veen zijn lekkerste recepten, waar óók je nieren blij van worden.

Zoutbewust diner voor twee!

Zoutbewust eten wil de Nierstichting stimuleren. Daarom geven we deze de hele week een zoutbewust diner voor twee weg. Ga naar onze Facebookpagina of Instagram en laat weten met wie jij een avondje zoutbewust wilt proberen en waarom!

Waarom zoutbewust eten?

Veel zout is slecht voor je. Het verhoogt de bloeddruk en vergroot zo het risico op nierschade en hart- en vaatziekten. Inzicht in je eigen zoutgebruik krijg je met de online Zoutmeter. Ook zie je er wat de zoutste boosdoeners zijn en lees je nóg meer tips en alternatieven.

De Nierstichting pleit, samen met anderen, voor bindende afspraken met de levensmiddelenindustrie. Want vermindering van zoutgebruik is niet alleen een taak van de individuele consument. Een belangrijke rol is weggelegd voor producenten van voeding. De stappen die zij tot nu toe zetten zijn niet ambitieus genoeg. De Nierstichting maakt zich daarom hard voor strengere zoutregels.

Wil je graag zoutbewuste receptinspiratie opdoen? Ook dat kan. Bekijk hieronder onze vijf zoutbewuste suggesties voor een gezonde maaltijd of kijk in de Kruidenwijzer.

Bekijk hier alle tips op de site van Nierstichting.

Deze actie is inmiddels gesloten en de winnaar heeft bericht gehad.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
14:53 New Cool Collective & Andrew Roachford
do anything new cool collective & andrew roachford
14:49 O'Jays
use ta be my girl o'jays
14:45 H.E.R.
hold on h.e.r.
14:41 Aloe Blacc
the man aloe blacc
14:37 Supreme Beings Of Leisure
catch me supreme beings of leisure
14:33 Seal
prayer for the dying seal
14:30 Bruno Mars
treasure bruno mars
14:21 Beans & Fatback
all i think about beans & fatback
14:18 Chaka Khan
hey big spender chaka khan
14:16 Lizzo
good as hell lizzo