Win kaarten voor de première van Miles Davis-docu ‘Birth of the Cool’

Bij Sublime maak je deze week kans op kaarten voor de première van de Miles Davis-documentaire ‘Birth of the Cool’, op 12 september in het Bimhuis.

Tag op Facebook of Instagram degene met wie je deze documentaire wilt zien, en maak kans op kaarten!

De documentaire gaat over het leven en de carrière van muziekgigant en cultureel icoon Miles Davis, een echte visionair en vernieuwer die elk hokje tartte en de belichaming was van: cool.

Miles Davis: trompettist, bandleider, innovator. Elegant, intellectueel, ijdel. Ruw, conflictzoekend, controversieel. Prachtig, vurig. Genie. De belichaming van cool. De man met een geluid zo mooi dat het je hart kan breken.

In het leven van Miles Davis stond zijn rusteloze vastberadenheid om grenzen te verleggen en het leven op zijn eigen voorwaarden te leven centraal. Het maakte hem een ​​ster – het maakte hem ook ongelooflijk moeilijk om mee te leven, vooral voor de mensen die het meest van hem hielden. Keer op keer brak Miles met conventies, zowel in de muziek als in het leven – en toen hij dacht dat zijn werk een nieuwe conventie ging vertegenwoordigen, veranderde hij opnieuw. Miles’ moedige veronachtzaming van traditie, zijn heldere visie, zijn niet aflatende drang en constante honger naar nieuwe ervaringen maakten hem een ​​inspiratie voor collega-musici en een cultureel icoon voor generaties luisteraars. Het maakte hem een ​​vernieuwer in muziek – van bebop tot ‘cool jazz’, moderne kwintetten, orkestmuziek, jazzfusion, rock’n’roll en zelfs hiphop.

Met nooit eerder vertoonde archiefbeelden, studio-opnames, interviews met Wayne Shorter, Quincy Jones, Juliette Gréco, Carlos Santana, Marcus Miller en Herbie Hancock en zeldzame foto’s. Miles Davis: Birth of the Cool vertelt het verhaal van een uniek talent en laat de man achter de trompet zien.

Deze actie is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

Bekijk hier alvast de trailer:

2 reacties op “Win kaarten voor de première van Miles Davis-docu ‘Birth of the Cool’

 1. Carlijn

  Beste Annette,
  Dank je wel voor je berichtje. Wat mooi dat je vader groot fan is!
  De winactie loopt via Facebook en Instagram, als je daar een berichtje achterlaat, komt het goed!
  Veel luisterplezier! Groet, Carlijn – Sublime.

 2. Annette Kroon

  Mijn vader is 80 jaar en al vanaf zijn jeugd groot fan. “Destijds was Miles echt een vernieuwing” vertelde hij mij van het weekend nog. Graag zou ik hem verrassen met een ticket.

Bericht achterlaten