Op 9 september zwemt Team Sublime 2000 meter door de Amsterdamse grachten tijdens de Amsterdam City Swim, in de strijd tegen ALS. ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. Aandacht voor deze spierziekte en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn onze drijfveren.

Zwem jij mee met team Sublime? Samen zorgen we voor positive waves. Meld je hieronder aan en maak kans op startbewijzen. Wil je niet meezwemmen, maar wel Team Sublime supporten door te doneren? Dat kan hier

Ik accepteer de voorwaarden (verplicht)


Over de Amsterdam City Swim
14 Vrienden, de Hellespont Swimmers, zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts (december 2013), die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de 14 vrienden hun actie uit te bouwen.

Op 9 september 2012 organiseerden ze de Amsterdam City Swim. Ruim 1100 zwemmers sprongen in het diepe voor ALS en trotseerden de Amsterdamse Amstel en grachten om vervolgens gezamenlijk ruim € 740.000 op te halen voor de stichting ALS. Een jaar later werden deze aantallen meer dan verdubbeld. Met ruim 2000 zwemmers in de gracht werd de opbrengst voor Stichting ALS Nederland ruim € 1.7 miljoen!

Ze zijn ongelooflijk trots op alle deelnemers en vrijwilligers die de afgelopen edities mogelijk hebben gemaakt en op het donatiegeld wat er bijeengebracht is. En ze gaan door, net zolang tot dat ALS “van de kaart is”.