Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Win Steffen Morrison op vinyl
21

Win Steffen Morrison op vinyl

Zaterdag 9 oktober komt het nieuwe album Soul Revolution van Steffen Morrison uit. En wij mogen op 8 oktober alvast maar liefst 3 vinyl exemplaren weggeven!

Met zijn nieuwe album Soul Revolution gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt.

“Dromen vertellen je vaak genoeg heel veel over jezelf, ze vertellen over je afkomst, over je cultuur en zelfs over je toekomst. In de eeuwen oude slaven rituelen zijn verschillende rituelen beschreven die vanuit Ghana naar Suriname zijn meegenomen. Een van de rituelen gaat over een adelaar genaamd “opete”. Vanaf mijn jeugd heb ik heel vaak een droom gehad waarin in ik kon vliegen. Bij de laatste droom die ik had heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de droom gedeeld met mijn familie. Zodoende kwam ik achter de connectie. Vliegen in mijn dromen staat voor imperfectie accepteren, een schermheer zijn voor mijn naaste en loskomen van alle belemmeringen die mij weerhouden van doorgroeien als mens, man, artiest en vader” beschrijft Steffen.

Persoonlijk album

Dit maakt Soul Revolution een zeer persoonlijk album waarop de soulzanger meer dan ooit laat zien wie er achter de artiest Steffen Morrison schuilgaat. Het schrijfproces start al snel na de release van het album Movin’ On.“De eerste drie songs die ik samen met mijn buddies Andy Platts en Luke Juby op het Engelse platteland heb geschreven voor het album zijn; You’ve Been Hit by a Butterfly, Old Fashioned en You Can’t Stop Loving. De songs zijn ontstaan vanuit een organische zoektocht naar de mooiste woorden waarmee we classic evergreen songs konden creëren.”

Niet lang hierna krijgen ook de andere songs vorm. Let Us Not Wait Too Long is een ode aan zijn in 2014 overleden zus en ontstaat tijdens een sessie met TJ Oosterhuis. Where I Wanna Be ontstaat na een jamsessie op gitaar met Danny Vera, de groove voor True To Myself krijgt vorm in een tourbus naar het vliegveld van Valencia en titeltrack Soul Revolution is het gevolg van twee woorden die wekenlang door Steffens hoofd spoken.

Met het tien nummers tellende album levert Morrison een bijzondere, persoonlijke toevoeging aan het moderne soul genre. Het volledige album Soul Revolution verschijnt op 9 oktober.

Win Soul Revolution op vinyl

Vrijdagochtend 8 oktober mag Jaap Brienen in Sublime Sunrise tussen 8:30 en 9:00 een vinyl exemplaar van Soul Revolution weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Goed luisteren… Ook op Instagram en Facebook kun je kans maken op een exemplaar. Houd onze socials morgenochtend dus goed in de gaten!


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:46 Janet Jackson
that's the way love goes janet jackson
23:41 B.B. King
the thrill is gone b.b. king
23:35 Nicola Conte
charade nicola conte
23:31 Kool & The Gang
joanna kool & the gang
23:23 The Bahama Soul Club
late night bossa the bahama soul club
23:19 John Mayer
moving on and getting over john mayer
23:15 James Brown
get up offa that thing james brown
23:11 Angie Stone and Joe
more than a woman angie stone and joe
23:07 Chet Baker
let's get lost chet baker
23:03 Beyonce
love on top beyonce