Win tickets voor Festival Latino Americano Rotterdam!

De tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 27 augustus. LantarenVenster wordt dan omgetoverd tot een Latijns-Amerikaans walhalla waar prachtige films gepresenteerd worden en heerlijke livemuziek te bewonderen is. Verspreid over drie avonden kun je drie topconcerten bijwonen. Klaar voor een avondje Colombiaanse Cumbia, Cubaanse salsa of Argentijnse tango? Tag onder ons bericht op Facebook degene waarmee jij je het liefst een avond laat onderdompelen in Latijns-Amerikaanse sferen, en maak kans op kaarten!

Woensdagavond wordt het Festival Latino Americano Rotterdam geopend met een mix van jazz, salsa, funk en Caribische muziek. Het festival zal dit jaar in het teken staan van de transitie van Cuba. 

Donderdag tot en met zondag worden er van ’s middags tot ’s avonds in totaal maar liefst 42 Latijns-Amerikaanse films tentoongesteld. Het aanbod varieert van korte films, fictiefilms en documentaires. In het kader van de transitie van Cuba is er na de tentoonstelling van Cubaanse films ruimte voor verdieping. Zo gaan filmmakers en deskundigen tijdens de zogenoemde FLAR-talks in gesprek met het publiek en worden relevante thema’s uit de film besproken.

Donderdagavond ofwel ‘Underground Night’ staat in teken van Mexicaanse cumbia. De muziek van de negenkoppige Mexicaanse band Kumbia Boruka is een mix van eigen compositie en klassiekers van Colombiaanse cumbia met een vleugje reggae, dub en latino-rock. Zaterdagavond tijdens ‘Brazil Night’ treedt een van Europa’s beste Timbabands Tomi y su TimbaLight op. Moderne salsa met een Cubaanse touch zorgen voor een swingende, aanstekelijke sfeer. Zondag is ‘Dia De Tango’. Het trio van Ramón Valle sluit het festival ’s avonds af met melodieën van moderne jazz gemixt met Latijnse ritmes. Overdag wordt er livemuziek gespeeld in Foyer dat tot in de late uurtjes doorgaat. 

Behalve films en muziek zijn er nog genoeg andere dingen te doen op het Festival Latino Americano Rotterdam. Zo kun je je tangomoves naar een hoger niveau tillen tijdens een workshop of je vermaken aan de Latijns-Amerikaanse cocktailbar. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is er een minibios waar ze korte, bijzondere kinderfilms kunnen bekijken. Kijk hier voor het volledige overzicht.

Één reactie op “Win tickets voor Festival Latino Americano Rotterdam!

Bericht achterlaten