WNF in actie voor walvissen: stop de herrie!

Op 6 mei komen de ministers van alle Noordpoollanden samen in Finland. Op deze dag gaan ze bespreken hoe ze geluidsvervuiling onder water rond het Noordpoolgebied gaan tegen houden. 

Door het smelten van de Noordpool ontstaat er steeds meer economische activiteit in de Noordpoolgebieden. Er komt hierdoor meer plaats voor olie- en gaswinning en vracht- en visserijschepen. Dit zorgt voor enorm veel geluidsoverlast in dit toch al kwetsbare gebied, met als gevolg dat zeezoogdieren (met name walvissen) zich niet meer kunnen oriënteren, niet meer kunnen voortplanten, gewond raken en zelfs kunnen sterven.

Als onderwatergeluid wettelijk erkend wordt als vorm van vervuiling kunnen effectieve maatregelen genomen worden. Bovendien wordt via de steun van de Arctische Raad de kans groter om onderwatergeluid ook internationaal op de agenda te krijgen van de Internationale Scheepvaart Organisatie van de Verenigde Naties (IMO).

WNF wil zoveel mogelijk handtekeningen aanbieden op deze conferentie en daarom zijn ze een internationale petitie gestart. Klik hier voor de Nederlandse pagina. De petitie is internationaal en daardoor worden alle stemmen bij elkaar opgeteld. 

Voor nog meer ondersteuning van dit verhaal klik je hier.

Stop de herrie onder water en help de zeedieren, teken hier de petitie.

Bericht achterlaten