Women up! 7X Angeliques’ favorieten
5

Women up! 7X Angeliques’ favorieten

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een dag waarop we prestaties van vrouwen vieren en in actie komen tegen vooroordelen en ongelijkheid. Voor Angelique Houtveen een mooie gelegenheid om vrouwelijke artiesten uit te lichten die haar inspireren en aanmoedigen om in haar kracht te staan.

1. Alicia Keys – Brand New Me

“Alicia Keys heeft zoveel power-anthems voor vrouwen, van Superwoman tot Girl on Fire. Brand New Me vind ik zelf het meest bijzonder, omdat het gaat over de groei die Alicia heeft meegemaakt. Ze zingt dat ze minder bezig is met wat mensen van haar vinden, dat ze niet meer op bevestiging van mensen wacht maar echt zichzelf is geworden, een vrouw die in haar kracht staat!”

2. Q.U.E.E.N – Janelle Monáe & Erykah Badu

“Janelle staat bekend om haar empowering tracks voor mensen die afwijken van de norm. Dat uitte zich geweldig op haar laatste album Dirty Computer. Maar eigenlijk is ze haar hele carrière daar al mee bezig. Op haar 2013 Electric Lady album staat het nummer Q.U.E.E.N samen met Erykah Badu. Het nummer is een ode om volledig jezelf te zijn, twerken in de spiegel, gek doen, doe het allemaal en trek je niets aan van andere blikken.”

3. Video – India Arie

“Elke vrouw is goed zoals ze is, ongeacht je vormen, kleur, wat je draagt. Soms kan ik door de media het idee hebben dat ik aan een bepaald beeld moet voldoen om als ‘echte’ vrouw gezien te worden. Sexy maar niet té, lief maar niet onderdanig. Maatje 36 en volle lippen. India Arie kaart aan dat je helemaal prima bent zoals je bent, ook al zie je er niet uit als een videoclipmodel (maar ook die mogen er helemaal zijn).”

4. Good as Hell – Lizzo

“Lizzo is één van de vrouwen die de muziekwereld is komen blessen met haar eerlijke en krachtige teksten over relaties en liefde. Haar boodschap in dit nummer is om als vrouw goed voor jezelf te zorgen en in te zien dat je geweldig bent, ondanks dat een relatie misschien verbroken is.”

5. CROWN – CHIKA

Rapper, dichter, model, actrice en activist CHIKA vergaart voor haar opkomende muziekcarrière, eerst bekendheid op Instagram waar ze meermalen viral gaat met spraakmakende posts over racisme, zelfbeschikkingsrecht rondom abortus, body positivity en self love. In 2020 brengt ze haar eerste EP ‘Industry Games’ uit, met onder meer dit geweldige nummer ‘Crown’. Ze vertelt daarin dat ze niet meer luistert naar de twijfels van buitenaf en in haar hoofd. Eindelijk voelt ze dat ze precies mag zijn wie ze wil zijn. Ze draagt haar kroon met trots en moedigt anderen aan om dat ook te doen. Leuk om te weten: Chika rapt ook mee op een van de nieuwste nummers van Stevie Wonder, ‘Can’t Put It In The Hands of Fate'”

6. Respect – Aretha Franklin

“De queen herself zong in 1967 al dat ze respect wil! En terecht! Extra leuk is dat het nummer van origine door Otis Redding is geschreven, die juist wat respect van zijn vrouw wilde, maar Aretha maakte er een ware powertrack van door de rollen om te draaien.”

7. Phenomenal Woman – Laura Mvula

“Het nummer ‘Phenomenal Woman’ is vernoemd naar het gedichtenboek van Maya Angelou. Laura Mvula zingt over een vrouw die op een dag wakker wordt en realiseert dat ze al vrij is. Ze heeft zoveel overwonnen en kan nu dansen van plezier.”

Nobody ever told her she was beauty / One day, she realized she was already free / The color in her eyes was fire rising / She found the light inside, a new horizon


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
08:32 Earth Wind & Fire
after the love has gone earth wind & fire
08:27 Detroit Spinners
i'll be around detroit spinners
08:22 Stephen Simmonds
tears never dry (edit) stephen simmonds
08:19 Stacey Kent
la venus du melo stacey kent
08:16 Ann Peebles
i can't stand the rain ann peebles
08:13 Jonathan Jeremiah
good day jonathan jeremiah
08:10 Bob Marley & The Wailers
is this love bob marley & the wailers
08:03 Barry White
just the way you are barry white
07:55 Mamas Gun
you make my life a better place mamas gun
07:51 Macy Gray
i try macy gray