Maak kans op een boxspring! - Klik Hier
Worden de Grammy’s van 2021 een prijzenfeest voor Sublimefans?
1

Worden de Grammy’s van 2021 een prijzenfeest voor Sublimefans?

H.E.R.,Black Pumas, Jacob Collier, Snarky Puppy, Beyoncé; het regent Grammy nominaties voor Sublime artiesten met Beyoncé als absolute koploper. En er is ook een Nederlandse nominatie.

Want het Nederlandse Metropole Orkest heeft afgelopen dinsdag zijn 21e Grammy-nominatie binnengehaald. Dubbel feest want het orkest vierde deze week óók zijn 75-jarige bestaan.

Het Metropole Orkest maakt kans op een Grammy in de categorie Best Arrangement, Instruments and Vocals, voor zijn samenwerking Asas Fechadas met de Nederlands-Portugese zangeres Maria Mendes.

Vorig jaar wist het orkest zijn nominatie te verzilveren met zijn samenwerking met zanger Jacob Collier. In totaal is het Metropole Orkest 21 genomineerd voor een Grammy, en dat is volgens directeur Jan Geert Vierkant geen toeval. “We proberen elk jaar twee opnames te maken waarvan we hopen en vermoeden dat die kans maken op een Grammy-nominatie. Daar voeren we ook beleid op, maar je weet het natuurlijk nooit zeker”, zegt hij tegen Nu.nl.

Onlangs heeft het orkest nog opnames afgerond met Trijntje Oosterhuis met nieuwe muziek van Burt Bacharach. Ondertussen aast de directeur al jaren op een samenwerking met Stevie Wonder en John Legend.

Nominatieregen Beyoncé

Queen B. heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de 63ste uitreiking van de Grammy’s. Tot dusver komt de zangeres daarmee op 79 nominaties in totaal, waarmee ze ook de meest genomineerde vrouwelijke artiest ooit is.

Ze is onder meer genomineerd voor prijzen in de categorieën Song of the Year en Record of the Year, voor haar nummer Black Parade. Ze bracht dit uit op de nieuwe Amerikaanse feestdag Juneteenth, waarop de slavenbevrijding in de Amerikaanse staat Texas gevierd wordt.

Ook Black Pumas is genomineerd voor Album of the Year met hun gelijknamige plaat, net als Jacob Collier met Djesse Vol. 3.

De muziekprijzen worden op 31 januari 2021 uitgereikt.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
15:12 Alain Clark
father and friend alain clark
15:09 Gregory Porter
on my way to harlem (radio edit) gregory porter
15:04 George Michael
outside george michael
14:54 Wicked Jazz Sounds Band
love it all wicked jazz sounds band
14:50 Barry White
let the music play barry white
14:47 H.E.R.
hold on h.e.r.
14:43 Soul II Soul
a dream's a dream soul ii soul
14:39 Nikki Yanofsky
waiting on the sun nikki yanofsky
14:36 The O'Jays
put our heads together the o'jays
14:31 Michael Jackson
you rock my world michael jackson