Yay of nay: polsbandje laat je werkgever weten… - Klik Hier
Zwanger en niet doorbetaald
17

Zwanger en niet doorbetaald

Zwanger en niet doorbetaald: deze topsporter doorbreekt het taboe

Een onthulling van de Amerikaanse hardloper Alysia Montaño zorgt deze week voor een hoop discussie online en in de media. Afgelopen zondag, op Moederdag, publiceerde The New York Times een stuk met de kop: “Nike told me to dream crazy. Until I wanted to have a baby.”

Met ‘dream crazy’ wordt gerefereerd aan een recente campagnefilm van het merk, waarin Nike sporters aanmoedigt om grenzeloos te dromen – want als je maar wilt, is alles mogelijk. De film is een pleidooi voor gendergelijkheid in de sport.

Montaño vertelt The New York Times over de impact van zwangerschap en moederschap op haar carrière. Daarbij doet ze een boekje open over het beleid van Nike als sponsor op dit gebied. Toen ze het merk liet weten dat ze van plan was tijdens haar hardloopcarriere zwanger te worden, was de reactie: prima, dan zetten we je contract on hold en krijg je niets meer betaald.

Dat Montaño zich hierover uitspreekt is bijzonder, omdat ze de geheimhoudingsregels in het sponsorcontract breekt. Online is er nu veel discussie over dit onderwerp. Veel mensen willen verandering. Anderen denken dat het teveel gevraagd is om vrouwelijke atleten tijdens hun hele verlof te blijven betalen, want andere freelancers krijgen nu eenmaal ook geen betaald verlof.

Wat ons betreft is de discussie die ontstaan is in ieder geval vooruitgang.

In onze volgende Weekendpodcast praten we hier uitgebreid over door. Die is vanaf vrijdagmiddag 17 mei te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
13:01 Bruno Mars
finesse bruno mars
12:52 Lou Rawls
fine brown frame lou rawls
12:49 Barry White
can't get enough of your love babe barry white
12:46 Nona
forever yours nona
12:42 Usher
u got it bad usher
12:38 Brooklyn Funk Essentials
prepare brooklyn funk essentials
12:34 Earth Wind & Fire
and love goes on earth wind & fire
12:26 Kovacs
sugar pill kovacs
12:21 Us3
cantaloop (flip fantasia) us3
12:18 Womack & Womack
life just a ballgame womack & womack