Luister naar Smooth en maak kans op een… - Klik Hier
Zwanger en niet doorbetaald
17

Zwanger en niet doorbetaald

Zwanger en niet doorbetaald: deze topsporter doorbreekt het taboe

Een onthulling van de Amerikaanse hardloper Alysia Montaño zorgt deze week voor een hoop discussie online en in de media. Afgelopen zondag, op Moederdag, publiceerde The New York Times een stuk met de kop: “Nike told me to dream crazy. Until I wanted to have a baby.”

Met ‘dream crazy’ wordt gerefereerd aan een recente campagnefilm van het merk, waarin Nike sporters aanmoedigt om grenzeloos te dromen – want als je maar wilt, is alles mogelijk. De film is een pleidooi voor gendergelijkheid in de sport.

Montaño vertelt The New York Times over de impact van zwangerschap en moederschap op haar carrière. Daarbij doet ze een boekje open over het beleid van Nike als sponsor op dit gebied. Toen ze het merk liet weten dat ze van plan was tijdens haar hardloopcarriere zwanger te worden, was de reactie: prima, dan zetten we je contract on hold en krijg je niets meer betaald.

Dat Montaño zich hierover uitspreekt is bijzonder, omdat ze de geheimhoudingsregels in het sponsorcontract breekt. Online is er nu veel discussie over dit onderwerp. Veel mensen willen verandering. Anderen denken dat het teveel gevraagd is om vrouwelijke atleten tijdens hun hele verlof te blijven betalen, want andere freelancers krijgen nu eenmaal ook geen betaald verlof.

Wat ons betreft is de discussie die ontstaan is in ieder geval vooruitgang.

In onze volgende Weekendpodcast praten we hier uitgebreid over door. Die is vanaf vrijdagmiddag 17 mei te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
23:14 Sabrina Starke
learn to love sabrina starke
23:11 Gnarls Barkley
crazy gnarls barkley
23:08 Alessi Brothers
oh lori alessi brothers
23:04 Des'ree
you gotta be des'ree
23:00 Marvin Gaye
where are we going marvin gaye
22:53 Kandace Springs
novocaine heart (paul o'duffy remix) kandace springs
22:50 Sly & The Family Stone
if you want me to stay sly & the family stone
22:46 Whitney Houston
my love is your love whitney houston
22:43 Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
dream a little dream of me ella fitzgerald & louis armstrong
22:39 Black Pumas
colors black pumas