Zweten in de sportschool
19

Zweten in de sportschool

1 op de 3 Nederlanders loopt en fietst minstens 150 minuten per week. Daarmee komen ze ruimschoots aan de richtlijn voor bewegen die de Gezondheidsraad stelt.

Pak je elke dag de fiets naar je werk, het station of de supermarkt? Dan is er een kans dat je genoeg beweging krijgt zonder dat je extra hoeft te sporten. Dat blijkt uit een analyse van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, zo lezen we in het AD.

De onderzoekers zagen dat het reispatroon zeer bepalend is voor het halen van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging. Mensen die gewend zijn de auto te pakken, bewegen nog geen vijf minuten per dag tijdens de dagelijkse bezigheden. Maar zeven procent van verstokte autogebruikers, haalt de beweegnorm, tegenover 80 procent van de mensen die voornamelijk fietsen.

LEES OOK: Nederlandse vader doet het eigenlijk heel goed

In totaal komt ruim de helft van de Nederlanders aan de aanbevolen 150 minuten per week, maar een deel daarvan moet daar nog een extra rondje voor hardlopen, voetballen of zweten in de sportschool.

Reizen met openbaar vervoer blijkt flink mee te helpen met het halen van de beweegnorm, aangezien je de afstand van huis naar station en station naar werk lopen en/of fietsend aflegt.


cta-banner

Download onze app zodat je overal kunt genieten van de beste muziek

Download de App
06:54 Stevie Wonder
he's misstra know-it-all stevie wonder
06:51 De La Soul
me, myself and i de la soul
06:47 George Benson
love x love (edit) george benson
06:44 Jonathan Jeremiah
good day jonathan jeremiah
06:38 Blue Boy
remember me blue boy
06:35 Ben L'oncle Soul
come prima ben l'oncle soul
06:31 Kid Creole & The Coconuts
stool pigeon kid creole & the coconuts
06:25 Jack Johnson
upside down jack johnson
06:21 Ruben Hein
say bye ruben hein
06:18 Curtis Mayfield
move on up curtis mayfield