MUZIEKNIEUWS

Hans Dulfer wint de Sublime Oeuvre Award

27 februari
Hans Dulfer is de winnaar van de Sublime Oeuvre Award. Zijn dochter en onze eigen Candy Dulfer verraste hem zaterdag met het nieuws tijdens haar eigen concert in de Vorstin in Hilversum.

Winnaar Hans Dulfer

Hans is hiermee de winnaar van de tweede editie van de Sublime Awards. Met de Sublime Awards zetten we dit jaar wederom nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act. Alle awards zijn publieksprijzen op de Sublime Oeuvre Award na, dit is een juryprijs.

Juryrapport Oeuvreprijs

De jury bestond dit jaar uit de muziekredactie en dj’s van Sublime.

Hans Dulfer is een Nederlands Jazz icoon. Een voorbeeld voor vele en een man die zijn hele carrière dicht bij zichzelf is gebleven en precies heeft gedaan wat hij wilde doen. Hij durft te experimenteren, buiten de hokjes te bewegen en doet dat tot de dag van vandaag nog steeds met veel passie en liefde voor de muziek. Alle DJ’s bij Sublime waren het er dan ook unaniem mee eens dat Hans Dulfer voor zijn bijdrage aan de Nederlandse Jazz-scene, zijn vurige live-shows en gehele repertoire de Sublime Oeuvre Award moest winnen. Van harte gefeliciteerd!

Uitreiking Award in de Vorstin in Hilversum

Candy Dulfer verraste haar vader afgelopen zaterdag 25 februari in de Vorstin in Hilversum. Hans wist al dat hij een nummer mee zou spelen met Candy en haar band, alleen was hij zich er niet van bewust dat hij na afloop beloond zou worden met een Sublime Oeuvre Award. Benieuwd hoe dit tot stand kwam en hoe Hans reageerde op zijn award? Check dan ook zeker deze recap op onze socials.

Reactie van Hans Dulfer:

‘’Dan ga ik een avondje met m’n dochter mee.. En heel leuk ik weet; een waanzinnige band heeft ze, speelt in de Vorstin in Hilversum.. Prachtig, ga ik mee. Ik mocht ook meespelen.. Dan word ik ineens verrast met een award én een toespraak van m’n dochter waar al m’n goede dingen opeengestapeld naar boven kwamen’’.

‘’Ik kreeg deze mooie award van Sublime. Wauw! Ik weet niet wie er nog meer als jazzmuzikant iets eerder van sublime ontving maar dit is voor mij een hele mooie award, en zal ik voor altijd koesteren’’.

De uitreiking van de overige Sublime Awards vindt binnenkort plaats, in de week van 6 t/m 9 maart. Dan worden de Awards namelijk live op Sublime uitgereikt. Luister mee en kom erachter wie dit jaar nóg meer worden beloond met Sublime Awards.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store