MUZIEKNIEUWS

Check hier de verhalen achter de hoogst genoteerde soulnummers

21 april 2022
Sublime dj Jaap Brienen neemt je wekelijks mee in de verhalen achter de beste funk, soul & jazzmuziek in zijn HitStory podcast. Omdat we inmiddels een aardig HitStory archief hebben opgebouwd en we morgen met jullie op de finaledag van de Sublime Soul Top 1000 aftellen naar de nummer 1, hebben we de hoogst genoteerde tracks uit zijn archief hieronder voor je klaargezet.

Ons advies: luister naar deze bijzondere verhalen achter de muziek en tune vervolgens in op de Sublime Soul Top 1000 om met een frisse blik naar deze classics te luisteren.

 #11 Luther Vandross - Never Too Much 

Jarenlang was hij achtergrondzanger voor veel grote sterren, en allemaal zeiden ze dat hij het in zich had om zelf een ster te worden. Maar dat lukte alsmaar niet. Totdat Luther Vandross nog één, ultieme poging deed.

#10 Gladys Knight & the Pips - Midnight train to Georgia 

Van een countryliedje over een vliegtuig naar Houston, via de moeder van Whitney Houston naar een soulklassieker van Gladys Knight & the Pips.

 #5 Rufus & Chaka Khan Ain't Nobody

Dagenlang stond ze alleen in een studio liedjes in te zingen. Met enkel een koptelefoon en metronoom. Hoe Rufus een opleving krijgt door een steengoede zangeres genaamd Yvette Marie Stevens. En hoe die steengoede zangeres tevens het einde betekent van de gehele band.

#4 Temptations - Papa was a Rolling Stone

Ze hadden er weinig zin in: het nummer paste muzikaal niet zo goed bij ze, en de tekst stond ze ook niet zo aan. Maar de geïrriteerde Temptations hadden wel een wereldhit met Papa was a Rolling Stone.

#3 Silk Sonic - Leave the Door Open

Bruno en Anderson zitten samen wat te brainstormen. Hoe tof is het wanneer wij samen een keer de studio in gaan? Het is iets wat ze al een tijd lang tegen elkaar roepen maar ze zijn allebei druk. En dan komt Corona...’ Er is tijd in overvloed, dit is het moment om samen inspiratie op te doen en dus luisteren de twee avonden lang naar de sound of Philadelphia Soul. 

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store