Info
Alle afleveringen
PODCAST

De Sublime Ochtendshow: HitStory met Jaap Brienen

In deze playlist luister je naar bijzondere verhalen achter de muziek!  In 'HitStory' vertelt Sublime DJ Jaap Brienen het verhaal achter een bekende hit. Hoe ontstond het liedje eigenlijk?

Alle afleveringen

HitStory - James Brown - (Get Up) I Feel like a sex machine

Hoe een hele strenge bandleider het uiterste vroeg van zijn band. Met Catfish Collins
en zijn jongere broer op basgitaar, Bootsy Collins. Gek werden de beide broers van die beroemde bandleider! Nu had hij weer iets onmogelijks bedacht.. Het resulteerde uiteindelijk in een one-taker en een enorme hit. 

James telde af in de studio..3..2..1..

Dit is het verhaal achter (Get Up) I Feel like a Sex Machine van James Brown.

Eergisteren8 min

HitStory - Daft Punk, Pharrell Williams & Nile Rodgers

Wat begon op een feestje bij Madonna eindigde met een gedrogeerde Pharrell Williams in de studio.Dit is het verhaal achter Get Lucky van Daft Punk, Pharrell Williams & Nile Rodgers.

Eergisteren7 min

HitStory - Seal - Kiss From A Rose

Seal begreep nog niets van noten lezen, laat staan gitaarspelen. Toch bedacht hij een gedichtje waarvan jaren later zal blijken dat hij een gigantische hit geschreven had, al moest hij het wel twee keer uitbrengen. Dit is het verhaal achter 'Kiss From A Rose.' 

10 januari8 min

HitStory - Prince - 1999

Tijdens de Koude Oorlog hoort Prince over het einde der tijden.. 1999 dan moet het gebeurd zijn. Dit is het begin van een bijzonder verhaal over het ontstaan van '1999' van Prince. 

2 januari6 min

HitStory - Donny Hathaway - This Christmas

Nadine bedacht een kerstliedje, terwijl ze, tijdens een sneeuwstorm, kerstkaarten sorteerde bij het postbedrijf. Van Donny Hathaway had ze nog nooit gehoord, maar toch zou hij dat liedje beroemd maken. Hoe dat zo liep, vertelt Jaap je in deze aflevering van HitStory.

22 december6 min

HitStory - James Brown - Santa Claus go straight to the ghetto

Iedere kerst stonden de auto's in een lange file om het huis van James Brown te zien.  Waarom dat was en hoe dit de inspiratie vormde voor een hedendaagse nieuwe traditie, vertelt Jaap Brienen je in deze HitStory.

20 december6 min

HitStory - Bing Crosby - White Christmas

Dit verhaal begint bij Tekstschrijver en componist Irving Berlin.

Irving had voor iedere grote Amerikaanse feestdag al eens een liedje geschreven: Valentijnsdag, Pasen, Onafhankelijkheidsdag, Thanksgiving..
Voor een nieuwe musicalfilm werd hij gevraagd een lied te schrijven over Kerstmis, dat vond Irving moeilijker dan gedacht. 

Jaap vertelt het hele verhaal in deze HitStory.

20 december6 min

HitStory - Nat King Cole - The Christmas Song

Een verhaal dat begint in de zomer van 1945. Het is warm, heel erg warm in die bewuste zomer. Dat vond Mel Tormé ook, toch was het tijdens deze warme dagen dat hij een liedje schreef over Kerstmis... Jaap vertelt je het hele verhaal achter 'The Christmas Song.'

12 december6 min

HitStory - Sam Cooke - A Change is Gonna Come

Dit verhaal gaat over de grote Sam Cooke, die op een dag wilde inchecken in een hotel maar geweigerd werd. Op een verschrikkelijke manier werd hem de toegang tot het hotel geweigerd en vervolgens werd Sam gearresteerd. Jaap vertelt je hoe groot de invloed van deze ene gebeurtenis is geweest op misschien wel één van zijn grootste hits. 

6 december6 min

HitStory - Michael Jackson - Human Nature

Hoe Steve Porcaro (Toto) tijdens de opnames van ‘Africa’ een liedje schreef waarbij zijn dochter de inspiratie vormde. Maar vanwege een verdwaald cassettebandje werd het uiteindelijk een enorme hit voor Michael Jackson! Dit is het verhaal achter Human Nature.

30 november7 min
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store