Info
Alle afleveringen
PODCAST

De Sublime Ochtendshow: HitStory met Jaap Brienen

In deze playlist luister je naar bijzondere verhalen achter de muziek!  In 'HitStory' vertelt Sublime DJ Jaap Brienen het verhaal achter een bekende hit. Hoe ontstond het liedje eigenlijk?

Alle afleveringen

HitStory - Tina Turner & David Bowie - Tonight

Ter nagedachtenis aan Tina Turner, vertelde Jaap (25-05-2023) het bijzondere verhaal achter een bijzondere vriendschap. 

Wanneer een succesvolle muzikale carriere uitzichtloos lijkt, is het een goede vriend die Tina Turner weet te helpen. Wanneer jaren later hetzelfde dreigt te gebeuren met haar goede vriend, roept Tina Turner haar goede vriend het podium op. Dit is het verhaal achter Tonight van Tina Turner & David Bowie. 

Eergisteren7 min

HitStory - Barry White - You're the First, My last, My Everything

Het was een typisch countryliedje, met het geluid van echte paardenhoeven notebene, dat zorgde voor een van de allergrootste Barry White hits ooit. Jaap vertelt je het bijzondere verhaal achter You're My First, My Last, My Everything. 

22 mei7 min

HitStory - Kyteman - Sorry

Hoe een ruzie met zijn vriendin resulteert in een lange zoektocht naar een passend excuses. Uiteindelijk vindt Colin Benders zijn manier van excuus maken op een bijzonder podium. Jaap vertelt het verhaal achter 'Sorry' van Kyteman.

16 mei5 min

HitStory - Buena Vista Social Club - Chan Chan

Dit verhaal begon bij Compay Segundo. De beste man was in jaren 50 een van de grootste zangers in Cuba. Hij was het, die op een dag in 1996 terugdacht aan een schunnig liedje dat hij leerde toen hij twaalf jaar oud was. Jaap neemt je mee in het verhaal achter Chan Chan van de Buena Vista Social Club. 

17 april7 min

HitStory - Prince - Sign 'O' The Times

Prince had nieuwe inspiratie opgedaan en wilde dit direct tot uitvoer brengen. Samen met zijn band dook hij direct de studio in. Maar niets leek de band goed te doen die dag. En de harde kern van The Revolution begon geïrriteerd te raken. En toen nam hij een drastisch besluit...Jaap vertelt het hele verhaal in deze HitStory! 

7 april7 min

HitStory - Holding Back the Years - Simply Red

Dit verhaal gaat grotendeels over de jeugd van Mick Hucknall. Hoe zijn leraar op school hem leert te schilderen zonder erbij na te denken. Hoe hij een bandnaam verzon en aanpaste en hoe hij jaren later hier in Nederland een van zijn grootste hits opnam: 

Deze aflevering het verhaal achter Holding Back the Years van Simply Red.

 

27 maart6 min

HitStory - Massive Attack - Unfinished Sympathy

Dit verhaal begint bij Neneh Cherry thuis. Daar werd de inspiratie opgedaan. Om precies te zijn in de babykamer. En daar zat een behoorlijk luchtje aan! Dit is het opmerkelijke verhaal achter Unfinished Sympathy van Massive Attack

21 maart8 min

HitStory - The Wiz Stars (Quincy Jones) - Brand New Day

Dit verhaal gaat over Quincy Jones. Hij moet zorgen dat The Wiz sound-technisch een succes wordt. Maar heel enthousiast was hij niet bij het horen van de eerste klanken. Ook de Vogelverschrikker vond hij maar niets. Dat zou later wel veranderen. Wie die vogelverschrikker was, vertelt Jaap in deze HitStory.

20 maart5 min

HitStory - Gregory Porter - Liquid Spirit

Dit verhaal komt pas echt in een stroomversnelling wanneer Gregory Porter terugdenkt aan zijn jeugd. Een jeugd waarin hij opgroeide zonder vader en waarbij zijn moeder uiteindelijk de inspiratiebron vormde voor zijn Liquid Spirit. 

13 maart6 min

HitStory - 2Pac - Dear Mama

De jeugd van Tupac Shakur is niet bepaald een succesverhaal. Het ene drama naar het andere voltrok zich in huize Shakur. De verslaving van zijn moed tekende een gedeelte van zijn moeilijke jeugd. Die gebeurtenissen resulteerden jaren later in een ode aan zijn moeder. Hoe deze ode tot stand kwam, vertelt Jaap in een nieuwe HitStory! 

28 februari7 min
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store