Info
Alle afleveringen
PODCAST

De Sublime Ochtendshow: HitStory met Jaap Brienen

In deze playlist luister je naar bijzondere verhalen achter de muziek!  In 'HitStory' vertelt Sublime DJ Jaap Brienen het verhaal achter een bekende hit. Hoe ontstond het liedje eigenlijk?

Alle afleveringen

HitStory - Terence Trent D'Arby - Wishing Well

Een verhaal over een man met een fantastisch talent. Een talent voor liedjesschrijven. Maar toch kent de weg naar succes meerdere valkuilen. In dit geval vuilkuilen met juichende krokodillen. Jaap vertelt je het bijzondere verhaal achter 'Wishing Well' van Terence Trent D'Arby.

5 december6 min

HitStory - Mac Miller & Anderson .Paak

Dit verhaal gaat over de samenwerking tussen Mac Miller en Anderson. Paak. Deze plaat is niet alleen het resultaat van die samenwerking maar ook direct het trieste einde van die samenwerking. Jaap vertelt het aangrijpende verhaal achter 'Dang!' van Mac Miller en Anderson. Paak.

27 november8 min

HitStory - Billy Paul - Me and Mrs Jones

Dit verhaal begint bij de toen nog jonge Kenneth Gamble en Leon Huff, de oprichters van platenmaatschappij Philadelphia International Records. De twee zaten vaak in hun vaste kroeg te fantaseren over hoe ze 'Motown' zouden gaan verslaan. Het is dan ook in die kroeg dat hun allereerste nummer 1 voor het label ontstaat. 

Jaap vertelt je wat Billy Paul bijdroeg aan het succes van deze plaat in een nieuw HitStory!

22 november6 min

HitStory - Arrested Development - People Everyday

Speech wil voor Arrested Development het muzikaal anders gaan doen. Iets anders dan wat er op dat moment populair is. Ze willen meer positiviteit uitstralen. Met invloeden uit de soul, funk en zeker ook uit de Afrikaanse muziek en cultuur. En dan hoort hij bij toeval een plaat waarvan hij direct inspiratie krijgt.

Jaap vertelt je het hele verhaal achter People Everyday. 

14 november7 min

HitStory - Sister Sledge - Thinking of You

Vier zussen van begin twintig zitten samen aan het bureau van de platenbaas en zeggen nog opzoek te zijn naar inspiratie. Die inspiratie wordt snel gevonden wanneer twee hele bekende mannen aan dat zelfde bureau plaatsnemen. 

Jaap vertelt je het hele verhaal achter 'Thinking of You' van Sister Sledge. 

1 november7 min

HitStory - Lizzo - Juice

Het was een saaie dag in de opname studio. Toch ontstond er op die dag, een nummer dat persoonlijker werd dan ze ooit had gedacht te gaan maken. Jaap neemt je mee in het verhaal achter 'Juice' van Lizzo! 

24 oktober6 min

HitStory - Boyz || Men - End of The Road

Hoe een personal trainer bij toeval een zeer belangrijke rol toegedicht krijgt. Jaap neemt je mee in het bijzondere verhaal achter 'End Of The Road' van Boyz || Men.

16 oktober7 min

HitStory - Curtis Mayfield - Superfly

Een bijzonder verhaal moet verteld worden, dat is het credo van een goede filmmaker. En bij een goede film hoort ook muziek. Bij dat laatste kon Curtis Mayfield wel wat betekenen. Hij leefde immers op dat moment in dat bewuste filmscript. Jaap verteld je het verhaal achter 'Superfly' van Curtis Mayfield

9 oktober6 min

HitStory - Mark Ronson & Amy Winehouse - Valerie

Jaap vertelt je het verhaal achter Valerie van Amy Winehouse & Mark Ronson.

2 oktober6 min

HitStory - The Brothers Johnson - Strawberry Letter 23

Een verhaal dat bestaat uit eigenlijk twee verhalen. Jaap vertelt je het ontstaan achter de gigantische hit Strawberry Letter 23 van The Brothers Johnson. 

27 september6 min
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store