Info
Alle afleveringen
TERUGLUISTEREN

Sublime's Deep Jazz

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Platen die je als kenner in huis moet hebben en als nieuwkomer moet horen. Hans Mantel maakt al vijfentwintig jaar jazzprogramma’s voor radio en televisie. Vanaf het midden van de jaren negentig was hij het het bekendste gezicht en de bekendste stem voor jazz in Nederland. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma.

Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven.

Alle afleveringen

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 19 maart 2023.

Playlist:

Stanley Turrentine - Can’t Buy Me LoveEric Reed - Until The Last Cat Has SwungEmil Brandqvist - Follow The BumblebeeSonny Stitt - I Can’t Give You Anything But LoveHerbie Hancock - It Ain’t Necessarily SoWoody Shaw - SolidLafayette Harris Jr. - Blues For Barry HarrisRonnie Cuber/Gary Smulyan - Split Kick

19 maart01:00 uur

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 12 maart 2023.

12 maart01:02 uur

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 5 maart 2023.

Playlist:

5 maart59 min

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 26 februari 2023.

Playlist:
Joel Frahm - A Whole New YouMike LeDonne - This Will Be An Everlasting LovePat Martino - Welcome To A PrayerJim Snidero - PatTord Gustavsen - Going PlacesGail Pettis - Day In, Day OutJohn Coltrane/ Johnny Hartman - My One And Only LoveSteve Turre - Planting The Ceed

26 februari58 min

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden. Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 19 februari 2023.

Playlist:
Conrad Herwig - Who CaresMarilyn Scott - Here’sThat Rainy DayTony Williams - Amcient EyesYoko Miwa - Keep Talkin’Gail Pettis - I Just Found Out About LovePeter Bernstein - Dance In Your BloodPeter Sprague - It’s You Or No OneAaron Parks - Body And SoulJim Snidero - Sack O’ Woe

19 februari58 min

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden.Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 12 februari 2023.

Playlist:

Herbie Hancock - Cantaloupe IslandSarah Vaughan - Like Someone In LoveThomas Darelid - Leonardo’s NocturneTerry Gibbs - Tico TicoClaire Martin - Don’t Play Games With LoveJoshua Redman - Long GoneSteve Kuhn - Morning DewKandace Springs - Gentle RainHorace Silver - Filthy McNasty

12 februari57 min

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden.Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 5 februari 2023.

Playlist:

Bob Berg - Summer WindJazzmeia Horn - Free Your MindBrad Mehldau - Blame It On My YouthBob Brookmeyer - Sometime AgoClifford Brown - I’ll Remember AprilBenny Golson - One Day, ForeverGary Burton - Late Night SunrisePat Bianchi - Isn’t She Lovely?

 

4 februari58 min

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden.Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 29 januari 2023.

 

Playlist:

Melissa Aldana - Broadway JunctionKenny Barron - Magic DanceClaire Martin - We’ve Got A World That SwingsKeith Jarrett - My SongDonald Byrd - WitchcraftManuel Valera - No Puedo Ser FelizSteve Davis - PinnaclesBill O’Connell - C Jam Blues

29 januari58 min

Deep Jazz met hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden.Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 22 januari 2023.

Playlist:

Matthew Whitaker - Yardbird Suite

Stanley Turrentine - Trouble (#2)

Bill Evans - B Minor Waltz

Dave Tull - Clapping On One And Three

Lewis Nash - The Highest Mountain

Ibrahim Malouf - Doubts

Roy Hargrove - A Day In Vienna

Jimmy Cobb - I'll Wait And Pray

Burning For Buddy - Moment's Notice

22 januari01:00 uur

Deep Jazz met Hans Mantel

In Deep Jazz draait Hans Mantel de beste jazzplaten uit heden en verleden.Als professioneel jazzbassist en musicoloog put Hans uit een enorme ervaring en kennis van zaken die hij allemaal meebrengt naar zijn nieuwe programma. Hij geeft de achtergrondinformatie en de bijbehorende anekdotes bij de platen en persoonlijke verhalen over de dingen die hij in zijn carrière als begeleider heeft meegemaakt met talloze jazzhelden. Uit stapels van duizenden draait Hans die jazzplaten die je eigenlijk moet hebben of in ieder geval moet kennen. Daarnaast wordt er natuurlijk aandacht besteed aan nieuwe en opvallende uitgaven. Aflevering van: 15 januari 2023.

Playlist:

Dizzy Gillespie - Moon River

Roberta Gambarini - Easy To Love

Paolo Fresu - The Silence Of Your Heart

Cannoball Adderley - Winetone

Dave Tull - Tell Me That I'm Wrong

Jimmy Cobb - This I Dig Of You

Helen Sung - Long Yellow Road

Rene Thomas - Like Someone In Love

Brian Blade - Black Heroes

15 januari01:00 uur
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store