MUZIEKNIEUWS

Beyoncé & SZA vielen in de prijzen bij de BET Awards

26 juni
Afgelopen zondag vonden de BET (Black Entertainment Television) Awards plaats in Los Angeles. Wij nemen je mee in de highlights van de avond.

Winnaars

Beyoncé en SZA kwamen als grote winnaars uit de bus. Beide zangeressen wonnen drie awards, waarvan ze één award samen moesten delen: namelijk 'Best Album'. Deze ontving Beyoncé voor haar Renaissance en SZA voor haar album SOS. Naast de gedeelde award, won Beyoncé de Viewer's Choice Award en de BET Her-prijs voor 'Break My Soul''. SZA werd beloond met Best Female Artist en Video Of The Year voor 'Kill Bill'.

Andere opvallende wins gingen uit naar:

  • Drake & 21 Savage - 'Best Group'
  • Kendrick Lamar - Best Male Hiphop Artist
  • Usher, Chris Brown (gelijke stand) - Best Male Artist 
  • Coco Jones - Best New Artist

Lifetime Achievement Award

Gezien deze editie helemaal in het teken stond van het 50-jarig bestaan van hiphop, was het niet helemaal een verrassing dat de Lifetime Achievement Award uit zou gaan naar een van de hiphop pioniers. Busta Rhymes, rapper, producer, en een van de meest beruchte MC's met meer dan 12 Grammy's op zijn naam, mocht dan nu ook de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Eerbetoon aan Tina Turner

Patti LaBelle bracht een eerbetoon aan Tina Turner met haar optreden van 'Simply The Best'. Of het zo best was, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Halverwege het nummer vergat Labelle de tekst omdat ze volgens eigen zeggen de autocue niet kon lezen. 

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store