MUZIEKNIEUWS

Jon Batiste, Silk Sonic en H.E.R. winnen Grammy’s

4 april 2022
Bij de 64e editie van de Grammy’s, afgelopen zondagavond, zijn onder andere Sublime artiesten Jon Batiste, Silk Sonic en H.E.R. in de prijzen gevallen.

Leave The Door Open – Silk Sonic

Het muzikale duo bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak slaagt erin om maar liefst drie Grammy’s mee naar huis te nemen voor het nummer ‘Leave The Door Open’ van het album An Evening With Silk Sonic. Dit lied is bekroond met een Grammy voor ‘Record Of The Year’ waarbij de credits uitgaan naar de uitvoerende artiesten en studio producers, een Grammy voor ‘Song Of The Year’ wat gericht is aan de compositie en schrijvers en een Grammy voor ‘Best R&B Song’.

Wanneer Questlove, bandleider en drummer van hiphop band The Roots de Award voor ‘Song Of The Year’ uitreikt zijn de twee smooth operators helemaal on brand terwijl ze groovend hun weg vervolgen naar het podium om de Award in ontvangst te nemen.

Album Of The Year: We Are

Jon Batiste, de muzikale duizendpoot was maar liefst 11 keer genomineerd en wint nu de Grammy ‘Album Of The Year’ voor zijn album ‘We Are’. Met dit album brengt de Amerikaanse jazzmuzikant, pianist en componist een ode aan de zwarte muziek uit het verleden en heden. Naast de award voor Album Of the Year gaat Jon ook naar huis met 3 Grammy’s voor zijn nummers ‘Cry’ en ‘Freedom’ en ontvangt hij nog een Grammy voor het produceren van de soundtrack voor de animatiefilm ‘Soul’.

Fight For You – Best Traditional R&B Performance

Gabriella Sarmiento Wilson, ook wel bekend als H.E.R. wint een Grammy voor ‘Best Traditional R&B Performance’ voor het lied ‘Fight For You’. Het nummer produceerde de Amerikaanse artieste voor de film Judas and the Black Messiah en werd al eerder bekroond met een Oscar. De Amerikaanse zangeres vertelt dat ze verrast was over het ontvangen van de Grammy, tegelijkertijd is ze trots dat juist dit nummer waarin de zangeres thema’s als racisme, ongelijkheid en politiegeweld aansnijdt, bekroond wordt met deze grote eer.

Naast deze Sublime artiesten werden er meer Grammy Awards uitgereikt aan onder andere Tyler, The Creator, Jazmine Sullivan en Esperanza Spalding. De volledige lijst met winnaars vind je hier.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store