MUZIEKNIEUWS

Deze Sublime artiesten zijn de 'beste zangers aller tijden' volgens Rolling Stone

2 januari 2023
Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone heeft vandaag een top 200 lijst gepubliceerd van 'Greatest Singers of All Time'. De lijst werd samengesteld door alle schrijvers en belangrijke bijdragers van het muziekblad en bevat artiesten uit allerlei genres. Opvallend aan de top 10 is dat hier stuk voor stuk allemaal Sublime artiesten in staan. Welke dat zijn? Dát nemen we hieronder met je door.

Bij deze lijst is er door Rolling Stone gekeken naar originaliteit, invloed, de diepte van de catalogus van een artiest en de breedte van hun muzikale nalatenschap. Wil je de volledige lijst inzien? Neem dan hier een kijkje.

#1 Aretha Franklin

Met stip op nummer 1: Aretha Franklin. Volgens Rolling Stone ''een natuurkracht. Een geniaal werk. Een geschenk uit de hemel. De stem van Aretha Franklin is dat alles en meer, en daarom blijft ze de onbetwiste koningin, jaren na haar laatste buiging''. Ook volgens onze DJ Angelique Houtveen is Aretha Franklin een van de beste artiesten ooit. ''Zij is The Queen of Soul. Zij heeft voor elke mood wel een liedje!''.

Aretha Franklin - You Make Me Feel Like A Natural Woman

Artiesten in de top 10 

De zangeres die nèt onder Aretha Franklin eindigde op nummer 2 is Whitney Houston. Sublime artiesten die hiernaast de top tien behaalden zijn: Sam Cooke (#3), Billie Holiday (#4), Mariah Carey (#5), Ray Charles (#6), Stevie Wonder (#7), Beyoncé (#8). Otis Redding (#9) en Al Green (#10).

Als je aan Jaap Brienen vraagt wie de beste artiest ooit is noemt hij toch Stevie Wonder, plek 7 in de lijst. ''Zo’n ongelooflijk multitalent. Componist, arrangeur, producer, toetsenist, drummer, zanger, tekstschrijver, en in bijna al die disciplines hoort hij bij de wereldtop. Zijn serie albums uit de jaren ’70 is van een onwaarschijnlijk hoog niveau''. 

Sublime artiest Otis Redding heeft de top 10 ook gehaald. 'I've got Dreams To Remember' is volgens One'sy een van de mooiste nummers aller tijden. Hoewel het best ingetogen klinkt, weet Otis zijn pijn en verdriet toch rauw te brengen''.

Ontbrekende artiesten in de top 10 

Volgens DJ Francis Broekhuijsen ontbreekt een artiest in de top 10 van de lijst. “Prachtige Top 10 met absolute iconen van stemmen die ik met plezier dagelijks aan je laat horen in The Sublime Experience, de meest Relaxte Avondshow van Nederland, maar in die lijst van Rolling Stone staat Prince op nummer 16, nou die had wat mij betreft zeker in de Top 10 gemogen. Want hoe hij kan kreunen, grommen, grooven, rappen, ballads brengen, van hoog in falcetto tot diep vanuit zijn borst brommend, ongekend. Zijn stem bespeelt hij als een extra instrument, naast alle anderen, virtuoos en met gemak vol gevoel en swingend. Daarmee is hij voor mij naast zijn ongekend talent voor het schrijven van al zijn nummers en zelf bespelen ervan, de absolute koning. Want zoals hij zingt- dat kan er echt maar één''.

Wij zijn benieuwd: wie staat er volgens jou op #1 als het gaat om de beste zanger aller tijden?  Laat het ons weten.

Deel dit artikel:
Logo Sublime

Sublime

Let's get it on
Logo Soul

Soul

Logo Smooth

Smooth

Logo Classics

Classics

Logo Funk & Disco

Funk & Disco

Logo Jazz

Jazz

App StoreGoogle Play Store